- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwbouwJeanine is de dame in het spel

Jeanine is de dame in het spel

- Advertentie -

Delen

Motorbunkertanker Jeanine de nieuwe dame in het ‘spel’ van het Victrol-team in Antwerpen. Met een 6354 ton dragend Chinees casco, dat via Rensen Shipbuilding is gebouwd. Het schip heeft achttien centertanks en negen Bornemann-pompen (van 200 kuub per uur loscapaciteit) en een 28 meter lange Misti-bunkergiek. De Jeanine is onder aandacht van Lloyd’s Register of Shipping gerealiseerd door Smits Machinefabriek & Scheepreparatie.

Scheepvaartbedrijf Jeanine BV is eigenaar van het 135 x 15 x 4,30 meter grote schip. Het is een ‘flinke meid’, waarvan de familie Brands aan het roer staat. In uitvoering is het geen schip van superlatieven, niettemin heeft het een overtreffende trap aan equipement. Zoals twee keer 1500 ABC, Van der Velden-roeren, Kampers-stuurhut, Werkina-elektriciteit, Leemberg-pijpleidingen, Bornemann-pompen en Konutherm dat de lading verwarmt.

(foto’s Johan de Witte)

Leemberg
De installatie aan boord door Leemberg Pijpleidingen en Apparatenbouw uit Heerjansdam valt onmiddellijk op door de mobiele schaft- en kleedruimte en de werkcontainer met voorraad, machines en gereedschappen aan dek of op de kaai. Met 35 jaar ervaring weten de medewerkers dat de weg tussen magazijn, werkbank en installatieplek kort moet zijn. Met de moderne machines – waaronder twee doornbuigmachines – optimaliseert Leemberg zijn prefab-productie voor onder andere binnen- en zeevaartschepen, offshore, pontons, bunkerstations en baggermateriaal.
De leidingen kunnen worden voorzien van een laag lasprimer en voor systemen zoals zout-/koelwater worden de leidingen thermisch geconserveerd. Snelheid plus efficiency heeft bij Leemberg de som van kwaliteit. Ze kennen de ‘binnenkant’ van de scheepvaart, komen met een uitstekend leidingontwerp en houden hun ‘poot strak’ met levertijd.

European Pump Services
European Pump Services (EPS) uit Ridderkerk is als marktleider een toonaangevend bedrijf dat gespecialiseerd is in de verkoop en installatie van pompsystemen, alsmede het repareren, reviseren en onderhouden ervan. In samenwerking met Greenland Engineering uit Coevorden heeft het een geautomatiseerd ladingsysteem ontwikkeld met een goed zichtbaar display, door grote knoppen bedienbaar en waarin alle relevante scheeps- en ladinggegevens kunnen worden opgeroepen met de eenvoud van een pinapparaat. De WAGO-plc is het brein van het systeem en heeft onbegrensde mogelijkheden. Greenland koppelde er vijftien jaar elektrotechniekervaring aan, schreef de software en het EPC-systeem was een feit. Werken met EPC in combinatie met fluisterstille Bornemanns is voor de man aan boord ontspanning.

Konutherm
Optimaal rendement is kwaliteit in scheepsmanagement. Een formule die Konutherm hanteert met precies op functie afgestemde verwarmingsketels. Met andere woorden: er vliegen bij Konutherm geen energie of euro’s de pijp uit!

Met meer dan dertig jaar ervaring in thermische-vloeistofsystemen is Konutherm specialist op het gebied van lading- en brandstofverwarmingssystemen voor de scheepvaart. Konutherm ontwerpt en levert complete systemen voor het verwarmen van onder andere lading, brandstof, waswater en ruimtes op rivier- en zeevaart, visserij, baggerij en werkschepen.
De primair of primair/secundair uitgevoerde systemen worden per toepassing ontworpen en kunnen gebaseerd zijn op alleen thermische olie of op thermische olie en glycol. Afhankelijk van specifieke wensen kunnen installaties voorzien worden van één of meerdere verwarmingsketels, stoom-/thermische olie-warmtewisselaars, stoom-/water-warmtewisselaars, cargo heaters, afgassenketels, met thermische olie verwarmde stoomvormers, butterworth heaters, pompunits, appendages et cetera. Een specialistisch advies spaart brandstof en levert winst.

(Johan de Witte)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -