- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsJarige Eurohafen doorbreekt grens van 5 miljoen ton

Jarige Eurohafen doorbreekt grens van 5 miljoen ton

- Advertentie -

Delen

In de Eurohafen Emsland in Haren zijn sinds de opening in 2008 ruim 5 miljoen ton goederen overgeslagen. Dat is veel meer dan aanvankelijk werd verwacht. Een reden te meer voor de aandeelhouders van de Eurohafen om het tienjarig jubileum niet onopgemerkt voorbij te laten gaan.

De aandeelhouders van de Eurohafen zijn de steden Haren, Meppen en de Landkreis Emsland. De eerste plannen voor de aanleg van de haven dateren uit 2000. De nog beschikbare oppervlakte in de haven van Haren werd steeds krapper en in de Emshafen in Meppen wilden bedrijven uitbreiden. Zo ontstond het idee om een nieuwe haven met een aangrenzend industrieterrein te bouwen.

Op 22 mei 2006 ging de spade de grond in en zestien maanden later was de Eurohafen klaar. Op 3 juni 2008 loste de Orchila er als eerste binnenschip 992 ton lading.

 

Voortvarend

Sindsdien hebben meer dan 5.400 binnenschepen de haven bezocht. De overslag ontwikkelt zich voortvarend. Dacht men in 2008 nog zo’n 300.000 ton per jaar te zullen overslaan, in tien jaar tijd is al meer dan 5 miljoen ton goederen geladen en gelost.

In de Eurohafen, die een goede verbinding heeft met het wegen- en vaarwegennetwerk, worden vooral veevoeder, bouwstoffen, mest en zware goederen overgeslagen.

foto: Vertegenwoordigers van de overheden die aandeelhouder zijn (foto Landkreis Emsland)

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -