- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsJachtbouwer Heesen kiest voor antifouling van Finsulate

Jachtbouwer Heesen kiest voor antifouling van Finsulate

- Advertentie -

Delen

Finsulate gaat samenwerken met Heesen Yachts in Oss. Onlangs liet de jachtbouwer het 30 meter lange superjacht My Amigo voorzien van de innovatieve antifouling van het bedrijf uit Hoofddorp. Dit is een duurzame, zelfklevende folie op basis van microvezeltechnologie.

Finsulate-CEO Rik Breur is torts op de samenwerking: “Heesen Yachts en Finsulate sluiten naadloos op elkaar aan. Het is een fantastische ontwikkeling dat de eigenaar van het motorjacht My Amigo voor onze antifouling heeft gekozen en we dit in Spanje bij de Pendennis scheepswerf op het schip konden aanbrengen.”

“Ik hoop en verwacht dat we hiermee een doorbraak hebben bereikt. Duurzaamheid wordt in de superjachtindustrie steeds belangrijker. Finsulate is vrij van schadelijke chemicaliën, dus goed voor het milieu. Zodra meerdere superjachteigenaren voor onze antifouling gaan kiezen, is dat echt een belangrijke stap voorwaarts voor het onderwaterleven.”

Heesen Yachts

Heesen Yachts is een Nederlandse bouwer van hoogwaardige motorjachten. Met meer dan veertig jaar ervaring heeft het een reputatie opgebouwd als een van ’s werelds meest vooraanstaande superjachtbouwers.  Volgens het bedirjf past Finsulate zeer goed in het BlueNauTech-programma waarin Heesen streeft naar zo sterk mogelijke verduurzaming van de superjachtbouw.

Finsulate

In Nederland alleen al komt jaarlijks ongeveer 600.000 liter giftige antifouling-verf in het milieu terecht. Finsulate is een uitvinding van Nederlandse bodem en volledig gifvrij. Het gelijknamige bedrijf biedt daarmee een milieuvriendelijk alternatief, met een lange levensduur: acht tot tien jaar.

Het wordt aangebracht als zelfklevende folie (wrapping). De antifouling-eigenschappen zijn het resultaat van kleine vezeltjes, die omhoogsteken op de folie. Het oppervlak is daarmee niet meer glad, maar stekelig en aangroei krijgt geen kans zich te hechten.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

1 reactie

  1. een kleine rectificatie bij dit bericht vanuit Finsulate. Het gaat om de eigenaar van een Heesen jacht, niet om Heesen zelf. Waarschijnlijk een leesfoutje, maar wel goed om dit te melden om niet de verkeerde indruk te wekken. Uiteraard zijn we wel in gesprek met Heesen, maar we zien dat toepassing bij nieuwbouw echt meer voeten in de aarde heeft dan toepassing bij onderhoud.

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -