IVW controleert open rondvaartboten

0

De Inspectie Verkeer en Waterstaat houdt deze zomer als thema-actie extra controles op open rondvaartboten. De inspectie wil een beter beeld krijgen hoe het staat met de naleving van de wet- en regelgeving en met de veiligheid aan boord van deze schepen.

Het aantal bedrijven en organisaties dat met open rondvaartboten vaart is de afgelopen jaren flink gestegen. De inspectie vermoedt dat de exploitanten de regels niet altijd even goed naleven. Dat blijkt onder meer uit een onderzoek door de IVW naar de naleving door de exploitanten van rondvaartboten in Leiden en op grond van klachten uit de branche.
De laatste keer dat de IVW een dergelijke inventarisatie heeft gedaan was in 2004. Dat was een onderzoek naar rondvaartboten in het algemeen.

Vaarbewijs
De inspecteurs controleren tijdens deze thema-actie open boten die worden gebruikt voor rondvaarten op de binnenwateren met een ononderbroken vaarduur van ten hoogste twee uur. Zij controleren alles wat betrekking heeft op de veiligheid aan boord van een rondvaartboot. Daarbij gaat het niet alleen om de reddingsmiddelen, verbanddoos en brandblusser, maar ook om documenten en de aanwezigheid van minimaal een schipper met een vaarbewijs. Speciale aandacht is er voor verenigingen/stichtingen die rondvaarten als excursie aanbieden in natuurgebieden en voor rondvaartboten die voor speciale gelegenheden worden ingezet.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.