- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsISO-certificaat Motrac geldt nu ook voor elektrische aandrijftechniek

ISO-certificaat Motrac geldt nu ook voor elektrische aandrijftechniek

- Advertentie -

Delen

Motrac Industries heeft een nieuw ISO 9001- en VCA-certificaat ontvangen. TÜV Nederland gaf het kwaliteitsbewijs af voor het ontwerpen, assembleren en onderhouden van hydraulische en elektrische installaties en voor het leveren van componenten voor hydraulische en elektrische installaties.

Het certificaat is drie jaar en wereldwijd geldig. Voor het eerst is ook de elektrische aandrijftechniek onderdeel van de hercertificering. In september 2018 breidde Motrac Industries zijn productenreeks uit met een compleet pakket voor elektrische aandrijftechniek.

Blijven verbeteren

Motrac Industries is een dochteronderneming van Royal Reesink en is een internationaal opererende onderneming gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen, leveren en onderhouden van hydraulische en elektrische aandrijfcomponenten en -systemen. Naast de  eigen productiefaciliteiten en verkoopkantoren in Nederland en Duitsland heeft het bedrijf partners in diverse andere landen, waaronder Polen en België.

Directeur Maarten Vinkesteijn vertelt: “ISO- en VCA-certificering zijn beide erg belangrijk voor Motrac. We zien steeds meer dat klanten die onze kwaliteit kennen toch een officieel certificaat willen zien, zodat ook zij hun interne kwaliteitscontrole beter kunnen waarborgen. Het was voor ons daarom een logische stap om onze elektrische aandrijftechniek mee te nemen in de hercertificering.”

“Als organisatie vinden wij het belangrijk om onszelf, onze onderlinge band en organisatie te blijven verbeteren. Hiervoor is een proactieve houding van al onze medewerkers een absolute vereiste. We beschrijven namelijk al onze processen en procedures zelf, zonder hulp van buitenaf.”

Inzicht

Op de vraag waarom Motrac Industries dat zelf doet, antwoordt Vinkesteijn: “Het geeft enorm veel inzichten in je organisatie en laat zien waar de uitdagingen en kansen liggen. Drie jaar geleden was Motrac één van de eerste zeven bedrijven in Nederland die het ISO 9001:2015-certificaat officieel uitgereikt heeft gekregen van TÜV Nederland.”

“Een belangrijk uitgangspunt voor onze organisatie bij het ISO-traject is: welke kernwaarden vinden onze klanten belangrijk? Het antwoord op die vraag was: Ze moeten beschikken over gedegen vakkennis, een goede leverbetrouwbaarheid hebben en doen wat ze zeggen. Deze kernwaarden hebben we vertaald van het hoogste abstractieniveau naar het operationele niveau in onze organisatie. We hebben samen met onze medewerkers gekeken naar onze processen en procedures en deze verbeterd.”

Constantere kwaliteit

“Kort daarvoor hadden we dit principe al toegepast op de implementatie van een nieuw ERP-systeem. Dit heeft geleid tot een constantere kwaliteit, die direct geborgd is in de organisatie en aanzienlijk minder administratieve rompslomp geeft. Hetzelfde principe hebben we ook dit keer weer toegepast bij het ISO-traject en ook bij de implementatie van een compleet nieuwe versie van ons ERP-systeem, dat we eind dit jaar zullen uitrollen.”

“We blijven onze processen en procedures doorlopen en verbeteren waar dat nodig is. De wereld van vandaag, van onze klanten en concurrenten, is voortdurend in beweging. Wij bewegen als organisatie daarin mee zodat we onze klanten optimaal kunnen bedienen. Onze slogan is niet voor niets Powered by experts!

Vinkesteijn zegt tot slot: “Door zelf onze processen en procedures te beschrijven, beleven we ieder ‘Verbeter’-traject intensief met elkaar. De sterke betrokkenheid en motivatie van onze mensen vertaalt zich door naar een krachtigere onderneming. Daar zijn we als Motrac en als onderdeel van Reesink Industries trots op.”

Foto: Directeur Maarten Vinkesteijn (links) ontvangt het certificaat uit handen van Mark Oude Grotebevelsborg, accountmanager bij TÜV Nederland. (foto Motrac Industries)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -