- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsInschrijftermijn voor CLINSH verlengd

Inschrijftermijn voor CLINSH verlengd

- Advertentie -

Delen

De aanbesteding van  CLINSH voor de proef met duurzame technieken is verlengd. Binnenvaartondernemers die mee willen doen aan het Europese project CLean INland SHipping, kunnen zich inschrijven tot 29 mei, 12.00 uur. Deze verlengde inschrijftermijn moet schippers meer tijd geven om offertes van schone technologieën op te vragen en eventueel hun financiering te regelen.

De procedure voor de aanbesteding is tegelijkertijd vereenvoudigd. Zo kunnen schippers nu ook via e-mail [email protected] de aanbestedingsdocumenten ontvangen en indienen. Wie dat wil kan ook nog steeds gebruik maken van het aanbestedingsplatform CTM Solution. Op de website van CLINSH is hierover meer informatie te vinden.

 

30 schepen gezocht

Voor de proef zoeken de projectpartners dertig schepen. Die worden via een Europese aanbesteding geselecteerd. Er komen twee onderzoeksgroepen:
·         15 schepen die door de eigenaar worden uitgerust met emissiereducerende technologie of alternatieve brandstof. Dit zijn nabehandelingssysteem SCR-DPF, Fuel Water Emulsion, hybride installatie, LNG of GTL
·         15 schepen die al varen met een emissiereducerende technologie of alternatieve brandstof.

 

Planning

In juli wordt bekend op welke schepen apparatuur wordt geplaatst. De proef start begin september 2017.Daarna wordt één tot twee jaar continu de uitstoot aan boord gemeten. Dit moet waardevolle informatie opleveren over de milieuprestaties en de operationele kosten bij toepassing van de verschillende technieken.

De tweede tender, om leveranciers te selecteren voor de installatie van de meetapparatuur en het uitvoeren van de controlemetingen, is op 27 maart van start gegaan.

 

CLINSH

CLINSH is een demonstratieproject dat de effectiviteit en kosten van emissiereducerende technieken en alternatieve brandstoffen vanuit de praktijk in kaart brengt. CLINSH is op 1 september 2016 officieel van start gegaan en wordt ondersteund door het Europese LIFE-fonds. De totale projectkosten zijn ruim 8,5 miljoen euro, waarmee zeventien partners samen met het Europese Life Fonds investeren in diverse projecten die bijdragen aan een duurzame binnenvaart.

Geïnteresseerden kunnen  met vragen terecht bij het Expertise- en Innovatiecentrum voor de Binnenvaart (EICB): +31 (0)10 798 9830 of [email protected].

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -