Inloopavond bochtafsnijding Schie

0

Bij de Hoge Brug moeten schippers heel voorzichtig navigeren. (foto MGR)

De provincie Zuid-Holland organiseert op donderdag 10 juni een informatieavond over het voorlopig ontwerp van de bochtafsnijding van de Delftse Schie. Die vindt plaats in Museum Oud Overschie aan de Overschiese Dorpsstraat 136-140 in Rotterdam. Belangstellende kunnen tussen 17.00 en 20.30 uur binnenlopen voor informatie.

Tijdens de avond kunnen bezoekers het voorlopig ontwerp bekijken. Dit is een technische en gedetailleerde uitwerking van het schetsontwerp, waarbij zoveel mogelijk rekening is gehouden met de wensen en behoeften van belanghebbenden. Medewerkers van de provincie en de gemeente Rotterdam zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

De bochtafsnijding betekent een (gedeeltelijke) verschuiving van de vaargeul, die de Oost-Abtspolder doorsnijdt. Het tracé loopt vanaf de Hoge Brug rechtdoor de polder in en komt uit bij de bestaande dijk naast het industrieterrein Noord-West.

De bochtafsnijding in de Delftse Schie zorgt voor een veilige en vlotte doorvaart. De provincie Zuid-Holland werkt samen met de (deel)gemeenten Overschie, Rotterdam en Schiedam, het Hoogheemraadschap van Delfland en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.