- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsImperial deelt iPads uit aan eerste IFMS-gebruikers

Imperial deelt iPads uit aan eerste IFMS-gebruikers

- Advertentie -

Delen

Het Imperial Freight Management System (IFMS), de eigen vrachtenbeurs van Imperial voor de binnenvaart, heeft een succesvolle start gemaakt. Cornelis Blonk (ms Noordenwind), Sija en Zeger Bouman (ms Alpi) en Dirk Verboom (ms Amento) ontvingen als eerste particulieren een tablet van Imperial omdat ze met het systeem zijn gaan werken. Het concern heeft de eerste honderd binnenschippers die het IFMS gebruiken een iPad beloofd.

Imperial koppelt via het IFMS scheepsruimte en lading elektronisch aan elkaar om vervoersstromen flexibeler te maken en schepen efficiënter in te zetten. Vooralsnog gaat het uitsluitend om schepen uit de Imperial-vloot en interne lading. Sinds begin dit jaar is het systeem toegankelijk voor particulieren.

Medio 2017 wordt het ook voor externe verladers opengesteld. Volgens Uwe Gick, die bij Imperial de particulieren begeleidt, is de nieuwe vrachtenbeurs goed ontvangen in de sector. “We gaan het systeem nu stapsgewijs verder optimaliseren in samenwerking met de gebruikers en onze transportpartners.”

 

Gebruiksgemak

Cornelis Blonk heeft al zeven reizen uitgevoerd met behulp van het IFMS. Hij vindt het systeem gemakkelijk in gebruik. Blink zet het IFMS in om lading te vinden, een aanbod te doen, te onderhandelen en de overenkomst af te sluiten. Via de IFMS-app kan hij laad- en lostijden doorgeven en verstuurt hij transportdocumenten die hij met de smartphone fotografeert.

Dirk Verboom en het echtpaar Bouman hebben inmiddels één reis voltooid via het IFMS.

 

foto: Cornelis Blonk (rechts) ontvangt de tablet van Uwe Gick. (foto Imperial)

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -