- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRijn-Lippe-haven krijgt nieuwe kade

Rijn-Lippe-haven krijgt nieuwe kade

- Advertentie -

Delen

In de Rijn-Lippe-haven Wesel, een onderdeel van havengroep DeltaPort, is de bouw van een 300 meter lange kade officieel van start gegaan. Hij is eind dit jaar klaar.

DeltaPort kan in totaal nog 86 hectare terrein ontwikkelen voor logistieke doeleinden. 65 hectare liggen in de Rijn-Lippe-haven, waar de voormalige oliehaven wordt omgebouwd tot een moderne, universele haven. Het gaat om een gezamenlijke investering van de EU, de Duitse overheid, de deelstaat en de aandeelhouders van DeltaPort.

De nieuwe kade, waaraan als sinds februari wordt gewerkt, ontstaat in twee fasen. In eerste instantie wordt 150 meter kaai aangelegd, die door de firma Hegmann Transit zal worden gebruikt voor de overslag van zware goederen. Tegen het eind van dit jaar wordt de kade dan verder uitgebreid naar 300 meter.

Men gaat zo’n 1.250 ton staal en 40.000 ton aarde verwerken. Daarmee kunnen in de toekomst zware lasten tot 300 ton op de kade worden overgeslagen. Er worden leidingen voor datakabels gelegd en mogelijk komt er ook walstroom voor binnenschepen.

 

foto: Kreis Wesel

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -