- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwbouwILT verlengt opnieuw automatisch certificaten

  ILT verlengt opnieuw automatisch certificaten

  - Advertentie -

  Delen

  In verband met de schorsing van het NBKB verlengt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) nog eens 108 certificaten van binnenschepen automatisch met zes maanden. Het gaat om schepen waarvan het certificaat vóór 1 mei 2024 afloopt. In december kondigde de ILT al  aan eenmalig 117 certificaten te verlengen.

  “Nu het Nederlands Bureau Keuringen Binnenvaart (NBKB) al ruim drie maanden geen keuringen meer verricht, moeten steeds meer scheepseigenaren uitwijken naar andere keurende instanties”, geeft ILT als toelichting. “De andere keurende instanties kunnen nog niet in die extra vraag voorzien. Om te voorkomen dat schepen zonder certificaat komen te zitten, verlengt de ILT eenmalig 108 certificaten.”

  Als certificaat vóór 1 mei afloopt

  Het gaat om binnenschepen waarvan het NBKB het huidige certificaat heeft afgegeven, waarvan de eigenaren zich nog bij geen enkele keurende instantie hebben aangemeld en waarvan het certificaat vóór 1 mei afloopt. Deze verlenging met zes maanden is slechts éénmalig. Daarom adviseert de ILT de scheepseigenaren om wie het gaat, zich te melden bij een keurende instantie.

  Voor de tijdelijke verlenging hoeven scheepseigenaren geen aanvraag in te dienen bij de ILT. Ze krijgen het certificaat opgestuurd naar het adres uit de database waar alle keurende instanties gebruik van maken. “Wie onverhoopt een week voor de verloopdatum nog geen certificaat heeft, wordt verzocht contact op te nemen met de ILT”, raadt de inspectie desondanks aan.

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -