Hull Vane is grootste maritieme innovatie van 2015

0

 

Maandag 2 november zijn 5 nationale maritieme prijzen voor reders, scheepswerven, studenten, ontwerpers en toeleveranciers uitgereikt tijdens het Maritime Awards Gala 2015. De awards werden, in aanwezigheid van meer dan 850 mensen uit de sector in RDM Rotterdam uitgereikt.

Hull Vane ontving de Maritime Innovation Award voor zijn omgekeerde onderwaterspoiler die brandstofbesparingen van 10 tot ruim 20 procent oplevert. KOTUG mocht de KVNR Shipping Award mee naar Rotterdam nemen voor haar twee nieuwe hybride Rotortug-sleepboten en KNVTS Schip van het Jaar is het door Royal Niestern Sander gebouwde Maintenance Support Walk-to-Work Vessel Kroonborg geworden.

De Maritime Designer Award ging naar Victor Verhulst voor zijn “onderwaterlounge” voor luxe jachten. Het onderzoek naar cilindervormige containers die aan de buitenkant van onderzeeboten de uitrusting van special forces kunnen meenemen leverde luitenant-ter-zee Kevin Stouten de van Hengel-Spengler Prijs van de Koninklijke Marine op.

 

Wereldtop

Minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen verzorgde de key note speech: ‘Het is deze hoogwaardige kennis die ons aan de maritieme wereldtop houdt.’ Het Gala was ook meteen de officiële aftrap van de Maritime Week, waarin de spotlights nadrukkelijk op de maritieme sector gericht worden.

 

foto: Hul Vane
Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.