Horizonte kan aan de slag

0
mts Horizonte tijdens proefvaart
mts Horizonte. (foto Simon Marrink)

Woensdag 1 december was de proefvaart van de Horizonte. De 110 meter lange en 11,40 meter brede tanker liet zich meteen van zijn beste kant zien. 

Het schip is afgebouwd door GS Yard in het Groningse Waterhuizen. De werf werd ondersteund door tal van vaste onderaannemers. Zoals All Pumps Holland, dat een compleet pakket Victorpompen leverde. De beunkoelers komen van Blokland Non-Ferro. 

Promarin staat achter de twee 4-bladsschroeven, de Optima-nozzles, en de schroefasinstallaties. Het HA-DU-roerwerk is afkomstig van Heinrich Harbisch Schiffswerft. FS Schiffstechnik verzorgde de hydrauliek van het stuurwerk. De Verhaar Omega boegschroef­installatie kan ook voor het pompbedrijf worden benut.

Kadlec & Brödlin is verantwoordelijk voor de elektrische en elektronische installatie, de auto­matisering en tank- en alarmeringssystemen. Alphatron Marine zorgt met het nautisch pakket voor een veilige koers.

Konutherm leverde het lading­verwarmingssysteem. Van Wijk Machinefabriek en Scheepsreparatiebedrijf maakte het stuurhuis (met hefkolom) en de autokraan. 

Van W&O Europe komen de appendages voor in de machine­kamers. WindeX Engineering
leverde de rvs klaproosters.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.