Gezonde hoogspanning op Nova College Maritiem

0

Nova College Maritiem vierde dinsdagmiddag 31 maart de opening van het nieuwe high voltage-lokaal en een nieuwe binnenvaartsimulator. Die zijn geïnstalleerd in het schoolgebouw aan de Kanaalstraat 7 in IJmuiden. Onderwijswethouder en locoburgemeester Annette Baerveldt verrichtte de officiële opening.

In de scheepvaart wordt aan boord steeds meer met hoogspanning gewerkt. Om de toekomstige bemanningsleden daarvoor te scholen en te certificeren volgens de veiligheidseisen, heeft Nova College Maritiem een hoogspanningslokaal ingericht. Dat zal ook worden gebruikt voor bijscholing, examinering en certificering van mensen die al werken in de scheepvaart en offshore. In Nederland zijn slechts enkele van dergelijke voorzieningen om de praktijk na te bootsen.

 

Wethouder Annette Baerveldt (links), dagvoorzitter Marceline Schopman en directeur Arjan Nieuwenhuizen van  Nova College Maritiem toosten op de nieuwe aanwinsten. (foto Nova College Maritiem)
Wethouder Annette Baerveldt (links), dagvoorzitter Marceline Schopman en directeur Arjan Nieuwenhuizen van Nova College Maritiem toosten op de nieuwe aanwinsten. (foto Nova College Maritiem)

Nieuwe binnenvaartsimulator

Voor de binnenvaart was er ook goed nieuws op het Nova College Maritiem. De onderwijsinstelling, onderdeel van de Maritieme Academie Holland, investeerde in een nieuwe binnenvaartsimulator. Die biedt studenten de mogelijkheid naast radarnavigatie te trainen met levensecht omgevingsbeeld op flatscreens; het is alsof je vanuit een echte stuurhut naar buiten kijkt.

De nieuwe aanwinst voldoet aan de hoogste Europese richtlijnen voor binnenvaartsimulatoren. Hij is volledig gecertificeerd voor het afnemen van praktijkexamens voor binnenvaartschippers.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.