Hollands Noorderkwartier begint zomerbediening

0

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft besloten om de bediening van de eigen sluizen en bruggen open te stellen vanaf vandaag, 13 mei. Dit besluit is afgestemd met de Veiligheidsregio’s Kennemerland, Zaanstreek-Waterland en Noord-Holland Noord. Als openbare orde en veiligheid onder druk komen te staan, kan het besluit worden teruggedraaid.

Het rijksadvies ‘blijf zoveel mogelijk thuis’ is aangepast naar ‘vermijd drukte en houd 1,5 meter afstand’. Het hoogheemraadschap ziet geen belemmeringen meer om nog langer de winterbediening aan te houden.

Route checken

Niet alle sluizen in bruggen in Hollands Noorderkwartier zijn in beheer bij het hoogheemraadschap. Ook de provincie en gemeenten bedienen diverse sluizen en bruggen. Het wordt aangeraden om de vaarroute te checken. De voorzieningen bij de sluizen, bruggen en jachthavens, zoals gemeenschappelijke wc’s en douches, blijven wel tot 1 juli gesloten.

Bij sluizen, bruggen en slagbomen kan het druk zijn. De schipper en bemanning zijn verantwoordelijk voor het naleven van de anderhalvemeterrichtlijn op het water, waarschuwt Hollands Noorderkwartier. Dat geldt ook voor het wachtende publiek bij een openstaande brug.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.