Honda-onderdelen per binnenschip naar Gent

0
(foto North Sea Port)

Honda Motor Europe Logistics in Gent zet binnenschepen in voor het transport van onderdelen en afgewerkte producten. Vandaag (dinsdag 11 juni) gaan de eerste containers over water van de haven van Antwerpen naar Gent, waar Honda’s grootste distributiecentrum van Europa staat.

Dat meldt North Sea Port, de havenbeheerder van Gent, Vlissingen en Terneuzen. Die stimuleert bedrijven om zoveel mogelijk in te zetten op duurzaamheid. “De modal shift is hier een belangrijk onderdeel van: minder vervoer over de weg en meer vervoer via binnenvaart, het spoor of pijpleidingen, van en naar het achterland.”

1.420 containers per jaar

Jaarlijks zullen minstens 1.420 binnenkomende containers uit onder meer Japan, Thailand, de VS, Mexico en China via de binnenvaart hun eindbestemming in North Sea Port bereiken. De gewijzigde flow bij Honda heeft betrekking op de aanlevering van motorfietsen, energie producten en wisselstukken.

De aanvoer via binnenvaartschepen leidt tot een vermindering van vrachtwagenbewegingen. Dat scheelt de uitstoot van meer dan 14 ton CO2 per jaar.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.