Holtenbroek pakt meeste hoofdprijzen bij Aquakids

0

De categorie jongens 6 t/m 11 jaar was een van de drie waarin Prinses Margriet Holtenbroek beslag legde op de wisselbeker.

De vijftiende editie van het Aquakids Voetbaltoernooi voor schipperskinderen was een groot succes. Er kwamen op 29 mei 59 teams en 360 kinderen en 200 vaders, moeders en sponsors in actie. Internaat Prinses Margriet Holtenbroek pakte de meeste hoofdprijzen: in drie van de zeven categorieën gingen teams van het Zwolse internaat met de wisselbeker naar huis.

Familiedag
Op het Aquakids-toernooi wordt 7 tegen 7 gespeeld, op een half veld. Naast de 560 voetballers en voetbalsters waren er naar schatting ruim 400 toeschouwers (familieleden, sponsors en anderszins betrokkenen). Zodat er weer rond de duizend mensen uit de binnenvaart vanuit heel Nederland naar Rotterdam waren gekomen. En zo is het voetbalfeest elk jaar ook een sportieve binnenvaartreünie annex -familiedag.

Even uitrusten van het spelen. (foto’s MGR)

Voetbalvereniging VVOR trad wederom op als gastheer. De samenwerking tussen de besturen en de vrijwilligers van Stichting Aquakids en VVOR heeft in de loop der jaren geresulteerd in een geoliede machine. Die ervoor zorgt dat ook buiten het veld van alles te beleven is. Zoals springkussens, een bungee-trampoline, volop eten en drinken, muziek, gratis suikerspinnen voor kinderen.

Consumptiemunten
Het evenement is mede mogelijk gemaakt door de vele sponsors, van wie de vlaggen langs de velden voor een extra feestelijke uitstraling zorgen. Ondanks de economische crisis slaagden de organisatoren Joop den Haan, Dirk Pols en Alex Veldman er ook dit jaar in nieuwe sponsors aan te trekken – ook al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat er ook bedrijven afhaakten. Nieuwe hoofdsponsors dit jaar waren Unibarge, Gyron Crew, Novonav, Wolkap en Kuipers Shipbuilding.

Dolderman en Pon Power sponsorden de gratis consumptiemunten voor de voetballende kinderen. C. Visscher Scheepsreparatie verzorgde – net als voorgaande jaren – de herinneringsvaantjes die aan de deelnemers werden uitgereikt.

Zinderende finale
Zelfs de weergoden deden weer hun best. Het grootste deel van de dag scheen de zon volop. In de tweede helft van de middag werd het wolkendek steeds dikker, maar tot en met de finales bleef het droog. Pas bij het begin van de prijsuitreiking vielen de eerste druppels.

De spelers van Sint Nicolaas denken dat ze strafschoppenserie hebben gewonnen en gaan uit hun dak. Vele penalty’s later winnen ze alsnog van De singel.

Vlak daarvoor was de laatste finale afgelopen. In de categorie jongens van 15 tot en met 18 jaar zorgden Sint Nicolaas uit Nijmegen en De Singel uit Dordrecht voor een zinderende ontknoping. Na de reguliere speeltijd stond het gelijk, zodat penalty’s uitkomst moesten bieden. Om beurten dachten de teams dat zij gewonnen hadden – soms tot hilariteit van de toeschouwers die rijen dik stonden mee te leven. Maar de scheidsrechter telde correct en bleef koel. Na de beslissende strafschop gingen de spelers van het winnende Sint Nicolaas helemaal uit hun dak.

Eindstanden

Jongens 6 t/m 11 jaar
1. Prinses Margriet Holtenbroek, Zwolle
2. Julia, Zwijndrecht
3. Het Kompas, Lemmer

Jongens 11 t/m 15 jaar

De vlaggen van de sponsors. 


1. Julia, Zwijndrecht
2. Sint Nicolaas, Nijmegen
3. De Meerpaal, Capelle aan den IJssel

Jongens 15 t/m 18 jaar
1. Sint Nicolaas, Nijmegen
2. De Singel, Dordrecht
3. Prinses Margriet Holtenbroek, Zwolle

Meisjes 11 t/m 15 jaar
1. De Singel, Dordrecht
2. Koningin Juliana, Terneuzen
3. Het Kompas, Lemmer

Meisjes 15 t/m 18 jaar
1. Prinses Margriet Holtenbroek, Zwolle

Elk jaar brengt Aquakids veel mensen ui de binnenvaart samen.

2. Prins Hendrik, Nieuwegein
3. Julia, Zwijndrecht

Moeders
1. Prinses Margriet Holtenbroek, Zwolle
2. De Singel, Dordrecht
3. Prinsenvaart, Maasbracht

Vaders/Sponsors
1. Maaskade (sponsors)
2. Prinsenvaart

♦ klik hier voor een foto-verslag.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.