Holland Superjacht Platform opgericht

0

Een groep Nederlandse bouwers en toeleveranciers van superjachten bundelt de krachten met brancheorganisatie Netherlands Maritime Technology (NMT). Samen richten ze het Holland Superjacht Platform op.

Deze strategische alliantie zal zich hoofdzakelijk richten op de wereldwijde promotie en exportbevordering van de superjachtbouwindustrie. Dat is bedoeld ter versterking van de gehele Nederlandse maritieme maakindustrie.

Staat van dienst

Marcel van der Spek, medeoprichter van Esthec dat dekken levert voor jachten, is zeer enthousiast over de samenwerking: “NMT heeft een geweldige staat van dienst als het aankomt op het wereldwijd creëren van nieuwe zakelijke kansen voor haar leden. Daarom ben ik ervan overtuigd dat NMT de juiste partner is voor onze industrie.”

NMT’s managing director Roel de Graaf is trots om de superjachtbouw industrie aan boord te hebben: “Wij vertegenwoordigen nu nog meer het beste dat de Nederlandse maritieme maakindustrie te bieden heeft.”

Miljardenindustrie

Vorig jaar groeide de totaalomzet van de Nederlandse maritieme maakindustrie naar 7,3 miljard euro. Het totale orderboek van de bedrijven in de superjachtbouw was eind 2018 naar schatting goed voor 4,1 miljard.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.