- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHISWA fuseert met RECRON

HISWA fuseert met RECRON

- Advertentie -

Delen

HISWA Vereniging, de ondernemersorganisatie voor jachtbouw en watersport, en RECRON, de brancheorganisatie voor recreatieondernemers, fuseren op 1 januari 2020. Tijdens de algemene Ledenvergaderingen gaven de leden beide clubs daar hun goedkeuring aan. De nieuwe organisatie gaat HISWA-RECRON heten.

Beide algemene Ledenvergaderingen vonden 6 december tegelijkertijd plaats bij De Eemhof in Zeewolde. Het voorgenomen fusiebesluit werd apart voorgelegd aan de leden. Alle aanwezigen stemden positief waarmee groen licht is gegeven om te werken aan de nieuwe vereniging HISWA-RECRON in 2020. Het jaar 2019 wordt gebruikt om de voorbereidingen daarvoor te treffen.

Lobby en expertise

Geert Dijks, nu nog directeur van HISWA Vereniging, wordt straks directeur van de nieuwe vereniging HISWA-RECRON. Hij verheugt zich op de nieuwe periode en de kansen die de fusie met zich meebrengt: “Samen maken we ons sterker voor de toekomst. RECRON en HISWA hebben veel gemeenschappelijk en vullen elkaar op onderdelen goed aan.”
“Beide merken staan goed bekend: RECRON vooral bij de overheid en HISWA vooral bij consumenten. RECRON heeft een groot ledenvolume en is sterk in lobby. HISWA heeft veel expertise op het gebied van marketing, promotie, productontwikkeling en waterbeleid.”

Beurzen

Er komen straks drie afdelingen: Recreatie & Leisure, Jachtbouw & Watersport en afdeling Beleid & Advies. Binnen de afdelingen zijn er mogelijkheden voor het organiseren van bedrijfsgroepen en commissies met eigen werkprogramma’s. Zoals voor kampeerbedrijven, groepsaccommodaties en buitensportbedrijven, maar ook voor jachtservicebedrijven en het superjachtcluster.
Het merk HISWA blijft overeind. Bijvoorbeeld voor de erkenningen en certificeringen van bedrijven en personen. Maar ook voor de beurzen en exportprogramma’s als de HISWA Holland Yachting Group.

2.500 leden

Met de fusie ontstaat een organisatie met 2.500 leden. RECRON heeft ruim 1.600 aangesloten ondernemers in de vrijetijdssector. Van kampeerbedrijven tot grote bungalowconcerns en van groepsaccommodaties tot dagrecreatiebedrijven. Deze ondernemingen zijn allemaal actief in toerisme, recreatie en vrije tijd. HISWA Vereniging heeft 850 leden en kent naast grote afdelingen op het gebied van jachtbouw en handel, een behoorlijk aantal leden dat actief is in de vrijetijdssector. Juist op dat vlak zijn RECRON en HISWA natuurlijke partners, stellen de verenigingen.
De bureauorganisatie bestaat straks uit circa 30 professionals. Voor het kantoor van HISWA-RECRON wordt nieuwe huisvesting gezocht in het midden van het land. RECRON zit nu nog in Zeist en HISWA in Amsterdam.

foto: Voorzitter Peter Brussel van bij HISWA Vereniging en voorzitter Cees Slager van RECRON proosten op het fusiebesluit. (foto HISWA Vereniging)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -