- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVerkerk volgt Van Sluis op bij NML

Verkerk volgt Van Sluis op bij NML

- Advertentie -

Delen

Rob Verkerk wordt de nieuwe voorzitter van Stichting Nederland Maritiem Land (NML). Hij volgt op 1 januari 2019 Wim van Sluis op, voor wie deze maand zijn bestuurstermijn afloopt.

Rob Verkerk is een Nederlandse luitenant-generaal der mariniers buiten dienst. De voormalig Commandant Zeestrijdkrachten en Commandant Korps Mariniers heeft 39 jaar bij Defensie gewerkt.

Hij is volgens het algemeen bestuur van NML “een resultaatgerichte leider met gevoel voor intermenselijke verhoudingen en het vermogen partijen met elkaar te verbinden. Hij heeft hart voor de maritieme sector in al zijn facetten.”

 

Mariniers

Gedurende zijn loopbaan vervulde hij diverse uitvoerende functies binnen de mariniersbataljons, waaronder die van pelotons- en compagniescommandant. Van 1999 tot 2001 was Verkerk hoofd van het Mariniersopleidingscentrum, waarna hij van 2001 tot 2003 het commando voerde over het 2e Mariniersbataljon.

Als stafofficier vervulde hij diverse functies bij het Hoofdkwartier Korps Mariniers, waaronder die van hoofd Corporate Communication. Gedurende zijn plaatsingen bij het ministerie was hij voornamelijk werkzaam op het gebied van integrale plannen en maritieme behoeftestellingen. Daar was hij onder meer betrokken bij de realisatie van het eerste Landing Platform Dock, het Joint Support Ship, de Ocean-going Patrol Vessels, de totstandkoming van de Marinestudie 2005 en de reorganisatie van de operationele marinierseenheden.

 

Admiraal

Na een korte periode als souschef bij de defensiestaf nam hij in mei 2007 de functie van Directeur Operaties van het Commando Zeestrijdkrachten op zich, in combinatie met de functie van Commandant Korps Mariniers. Van 2014 tot 2017 voerde hij het commando over de Koninklijke Marine en vervulde hij de functie van Admiraal Benelux.

Ter gelegenheid van zijn afscheid bij Defensie werd Verkerk benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden, commandeur in de Kroonorde en officier van het Légion d’Honneur.

foto: Rob Verkerk. (foto NML)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -