- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHinder door werk aan westkolk Kreekraksluizen

Hinder door werk aan westkolk Kreekraksluizen

- Advertentie -

Delen

In juni laat Rijkswaterstaat uitgebreid onderhoud uitvoeren in de westkolk van de Kreekraksluizen. Daarvan zal de scheepvaart hinder ondervinden. Er zijn vertragingen voorzien doordat tijdens het werk slechts één kolk beschikbaar is.

De werkzaamheden duren twee weken en beginnen op maandag 19 juni om 06.00 uur. Aannemer VolkerInfra vervangt de omloopkabels van de vier hefdeuren en aannemer De Klerk werkt aan de geleide- en beschermingsconstructie in de wanden van de kolk. De westkolk is daardoor tot en met vrijdag 23 juni 24.00 uur gestremd.

Daarna vervolgt De klerk zijn werkzaamheden van maandag 26 juni en met vrijdag 30 juni, dagelijks tussen 06.00 en 14.00 uur.

 

Weekends

In de weekends wordt niet gewerkt en zijn beide kolken beschikbaar voor het schutten van schepen. Daarmee hoopt Rijkswaterstaat de wachttijden te beperken.

Maar indien de tests niet naar tevredenheid verlopen, moet er wellicht ook in het weekend worden gewerkt en kan dus ook dan sprake zijn van een stremming van de westkolk.

Om de scheepvaart van actuele informatie te voorzien worden Dynamische Route Informatiepanelen geplaatst.

 

Oostkolk ook

In de periodes van maandag 28 augustus tot en met vrijdag 1 september en maandag 4 tot en met vrijdag 8 september is voor hetzelfde onderhoud de oostkolk aan de beurt. Daarvoor zal eenzelfde werkschema worden gehanteerd.

 

foto: RWS Beeldbank

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -