- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHGK Shipping breidt uit met vervoer tankcontainers

HGK Shipping breidt uit met vervoer tankcontainers

- Advertentie -

Delen

HGK Shipping gaat in tankcontainers. Om de dienstverlening uit te breiden neemt het Keulse bedrijf de volledige operationele logistieke tankcontaineractiviteiten van Köppen over. De verkoopprijs is niet bekend gemaakt.

Door de overname van de drie locaties in Duisburg, Hamburg en Ludwigshafen is HGK Shipping in staat om de productielocaties van de belangrijkste centra van de chemische industrie te verbinden met containerterminals in de regio’s en in de ARA-havens. In totaal beschikt Köppen over ongeveer 1.000 tankcontainers voor intermodaal vervoer van vloeibare en temperatuurgecontroleerde chemicaliën en het vervoer van samengeperste gassen. Wegvervoer van tankcontainers zal HGK Shipping in nauwe samenwerking met Köppen uitvoeren.

Lage waterstanden

“Intermodale diensten die gebruik maken van binnenvaartschepen, hebben hun waarde bewezen als een klimaatvriendelijke transportoptie voor de chemische industrie. Deze overname biedt een ideaal groeiplatform en breidt de zakelijke portefeuille van ons bedrijf, maar ook van de HGK Group als geheel uit. Het doel van de groep is om een geïntegreerde toeleveringsketen te bieden met behulp van alle beschikbare transportmiddelen”, zei Steffen Bauer, de CEO van HGK Shipping, bij de contractondertekening op 25 oktober.

“We kunnen onze bestaande klanten en nieuwe klanten aantrekkelijke one-stop logistieke diensten bieden door onze uitgebreide dienstenportfolio en ook de veerkracht van de toeleveringsketens van onze klanten vergroten, met name in fasen met lage waterstanden.”
De tankcontaineractiviteiten zijn ook bedoeld om ladingsoorten als waterstof, waterstofderivaten en CO2 met tankcontainers te vervoeren.

De koopovereenkomst werd op 25 oktober 2023 in Duisburg ondertekend. Vlnr: Jochen Köppen, Dirk Czerlinski en Steffen Bauer. (foto HGK Shipping)

Sterke partner

De nieuwe tak wordt ondergebracht bij HGK Chemical Logistics. Dirk Czerlinski krijgt de leiding, zoals hij ook deed bij Köppen. Eerder werkte hij jarenlang bij VTG, waar hij verantwoordelijk was voor de tankcontaineractiviteiten.

“Het voortzetten van de expeditieactiviteiten met een sterke partner is het logische gevolg van de groei die we de afgelopen twee jaar hebben gerealiseerd”, aldus Jochen Köppen, managing partner bij Köppen. “De HGK Group biedt onze klanten niet alleen de garantie dat het onze eerdere activiteiten zal voortzetten en uitbreiden door al ons personeel over te nemen, maar vult dit ook aan met zijn gunstige portfolio.”

Tankcontainers

Köppen verzorgt als neutrale zeehavenexpediteur al vele jaren het eindtransport van geïmporteerde tankcontainers voor de chemische industrie en de detailhandel. Het bedrijf heeft de geleidelijke terugtrekking van een tankcontaineroperator aangegrepen om zelf actief te worden als tankcontainervervoerder en een eigen vloot tankcontainers op te zetten.

Köppen gaat zich nu richten op de verdere ontwikkeling van opslag, reiniging en reparatie van tankcontainers op zijn locatie in Duisburg. Daarnaast versterkt de onderneming zijn transportbedrijven in Duisburg en Dessau.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -