HGK neemt Europese binnenvaarttak Imperial over

0

Häfen und Güterverkehr Köln (HGK) neemt de Europese binnenvaartactiviteiten van Imperial over. Dat maakte het bedrijf maandag 4 mei bekend. Daarmee voegt HGK chemie- en gasvaart toe aan zijn portfolio.

Imperial Logistics International maakte vorig jaar bekend de Europese binnenvaarttak te willen verkopen. HGK, uitbater van de haven van Keulen en aanbieder van spoor- en binnenvaartvervoer, bracht daarop een bod uit. De verkoop moet nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders van Imperial en de Europese mededingingsautoriteit. Ook het stadsbestuur van Keulen, de districtsoverheid Keulen en het district Rhein-Erft moeten nog hun goedkeuring verlenen. De verkoop zou op 30 juni formeel kunnen rond zijn.

 Uitbreiding binnenvaartactiviteiten

Voor HGK betekent de overname een versterking en uitbreiding van haar huidige binnenvaartactiviteiten. Met het chemie- en gasvervoer krijgt HGK er een nieuwe activiteit bij. Ook versterkt het bedrijf door de overname zijn vertegenwoordiging in de ARA-havens.

“Wij zien mooie kansen om door gecombineerd spoor-binnenvaartvervoer meer voordelen voor onze klanten te creëren”, stelt HGK-bestuurder Uwe Wedig. De aankoop past ook binnen de strategische koers die HGK vaart. Als logistieke holding binnen de Stadtwerke Keulen is HGK onder meer verantwoordelijk voor de levering van grondstoffen aan industriebedrijven in het Rijnland.  Dit moet op duurzame wijze gebeuren.

Wedig: “Met de Imperial Shipping Groep krijgen we er een goed bestuurd en economisch succesvol bedrijf bij. Wij zijn ervan overtuigd dat dit voordelen biedt voor onze klanten, medewerkers en aandeelhouders.”

De binnenvaartactiviteiten van Imperial in Zuid-Afrika blijven in handen van het Zuid-Afrikaanse moederbedrijf.

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.