HGK dankzij Imperial-overname nu breed trimodaal actief

0
Steffen Bauer (rechts) en Walter Steinig, managers van het nieuwe binnenvaartonderdeel. (foto HGK)

Per 1 augustus heeft Häfen und Güterverkehr Köln AG (HGK) de Europese binnenvaartactiviteiten van Imperial Logistics overgenomen. De nieuwe businessunit is als HGK Shipping in de markt gezet.

Ze staat onder leiding van Steffen Bauer (CEO) en Walter Steinig (CFO), de voormalige managers bij Imperial Logistics. Door continuïteit op managementniveau te bieden wil de organisatie de planningszekerheid voor haar klanten waarborgen.

Door de acquisitie kan de HGK-groep voortaan brede trimodale vervoersoplossingen aanbieden. Ze wil haar spoor- en binnenvaartactiviteiten verder uitbreiden en meer met elkaar integreren. Naast de Imperial-vloot heeft HGK ook alle contracten overgenomen en kennis verworven over de gas- en chemie-industrie langs de Rijn.

Nieuwe naam en logo

Voor HGK werken nu 2.500 mensen. De groep heeft zich naar aanleiding van de overname omgedoopt tot HGK Integrated Logistic Group en visualiseert dit in haar nieuwe logo met drie rode balken die voor weg-, spoor- en binnenvaartvervoer staan.

“We gaan stap voor stap verder ontwikkelen en veranderen“, laat het concern weten. “Dit begint bij onze overkoepelende holding en stapsgewijs worden ook onze dochterondernemingen in dit proces meegenomen.”

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.