Het “kleine wonder” van de Excellence Countess

0
Doopvrouw was Excellence-ambassadrice Christa Rigozzi. (foto’s Swiss Excellence River Cruise)

Dat de Excellence Countess toch nog op tijd kon worden gedoopt, was volgens bestuursvoorzitter Karim Twerenbold van de Twerenbold Travel Group “een klein wonder”. De Excellence Countess is de nieuwste aanwinst van dochterbedrijf Swiss Excellence River Cruise. Het casco kon door het extreem lage water op de Donau vorig jaar bijna twee maanden later dan gepland pas naar Nederland verkassen voor de afbouw bij TeamCo Shipyard in Heusden.

Het nieuwste riviercruiseschip van het Zwitserse familiebedrijf kon desondanks op 24 mei met een spectaculaire show in Bazel worden gedoopt. Het was aan TeamCo te danken dat de Excellence Countess op tijd gereed was voor de maiden trip van Nijmegen
naar thuishaven Bazel, aldus Nazly Twerenbold. Zij is bij Swiss Excellence River Cruise verantwoordelijk voor het design.

De start van de motorisering en inrichting had in oktober 2018 moeten beginnen. Dat werd dus twee maanden later. Tegen alle verwachtingen in was het schip alsnog op tijd klaar – al was het nipt.

“Het is altijd stressvol voor de eerste afvaart; daar zijn we aan gewend. Maar zo’n tijdsdruk als nu, dat is nog nooit gebeurd!” Aldus Nazly Twerenbold, die pas enkele uren voordat de eerste gasten aan boord gingen met haar deel van het werk klaar was.

Opluchting

“Iedereen is nog steeds een beetje moe, maar de opluchting en de trots op het prachtige schip maken dat meer dan goed”, zei Karim Twerenbold in zijn toespraak bij de doop. Hij bedankte Gerrie van Tiem, de directeur van TeamCo Shipyard.

“Het is niet overdreven om te zeggen dat de voltooiing van de Countess een klein wonder is. Zoiets krijg je alleen voor elkaar als je op partners als Gerrie van Tiem en zijn unieke team kunt rekenen!”

Excellence Princess

De Excellence Countess versterkt het aanbod van Swiss Excellence River Cruise, de rederij van het in Aargau gevestigde familie­bedrijf Twerenbold Reisen. Daarmee komt de Excellence-vloot uit met elf riviercruiseschepen, die allemaal in Europa varen.

De nieuwe aanwinst behoort tot dezelfde klasse als zusterschip Excellence Princess uit 2014. Het is ook 135 meter lang en qua luxe en voorzieningen nog verder verbeterd. Aan boord is plaats voor 178 gasten.

Doop

Meer dan 700 gasten woonden de doop van ‘de Gravin’ bij. Ze kregen in Bazel-Klybeck een
onderhoudende en specaculaire show voorgeschoteld met onder meer een optreden van de Berlijnse bariton Burkhard von Puttkamer. Hij werd door Alina Pronina begeleid op de vleugel.

Toen de Excellence Countess ‘s middags in de haven aankwam en afmeerde, maakten velen van de gelegenheid gebruik om het nieuwe schip te bezichtigen. Pastor Felix Christ zegende het schip en zijn bemanning in. Doopmoeder was ook deze keer Excellence-ambassadrice Christa Rigozzi. De presentatrice en voormalig Miss Zwitserland wenste het schip en de bemanning de traditionele handbreedte water onder de kiel, waarna ze de champagnefles energiek tegen de scheepswand zwaaide.

Daags na het doopfestijn, op 25 mei, stuurde kapitein Wolfgang Faas de Excellence Countess richting Amsterdam voor de eerste echte cruise.

Kapitein Wolfgang Faas en bestuursvoorzitter Karim Twerenbold.

Nederlandse en Belgische wateren

Stephan Frei, CEO van reisbureau Mittelthurgau (óók onderdeel van Twerenbold Travel Group) is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Excellence-riviercruises. De belangstelling van gasten voor de routes van de Countess is volgens hem fantastisch.

Het schip zal vooral de Nederlandse en Belgische wateren bevaren: op het IJsselmeer, naar Friesland en naar de Vlaamse steden. “Als onze gasten op het zonnedek zitten, zien ze de uitgestrekte horizon en het vlakke land. Daar wemelt het van de schapen, koeien en kanalen. Het is de wereld van windmolens, vuurtorens, van heidevelden en veenlandschappen, shanty-muziek en fijne specialiteiten uit de zee”, aldus Frei.

Daarnaast staan er ook themareizen geprogrammeerd met de Excellence Countess. Onder meer voor golfers, fietsliefhebbers en culinaire genieters.

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.