Heidi Reich voegt zich bij Reich-vloot

0
(foto Jan Johan ten Have)

Bij GS Yard is de Heidi Reich opgeleverd. De geslaagde proefvaart was 29 januari. De werf in Waterhuizen deed de complete afbouw van de tanker. Die is van het Sunrise-model, een eigen, inmiddels doorontwikkeld, ontwerp van GS Yard.

Het schip is gebouwd voor Reich Schifffahrtsbetriebe. De in Lauenburg an der Elbe gevestigde rederij van Markus en Heike Reich is grootafnemer bij GS Yard. Vorig jaar kwamen de Holly Reich, de Saskia Reich en de Svenja Reich er van de werf.

De tanker is uitgerust met twee Volvo-motoren voor de voortstuwing (D13MH). Die zijn geleverd door Volvo Penta Europe. De keerkoppelingen zijn geleverd door Reintjes Benelux.

Straalbuizen

Damen Marine Components heeft de roeraandrijving en twee hydrodynamische visstaartroeren (type HD 160S) geleverd, inclusief stuurpaneel, roerstand­aanwijzer en hydraulisch aggregaat. Promarin Propeller- und Marinetechnik is van de partij met twee 4-bladschroeven (diameter 1400 millimeter) en evenveel Optima-straalbuizen.

HR Piping deed de inbouw van de machinekamerinstallatie. Blokland Non-Ferro zorgde voor de U-bundelkoelers. Verhaar Omega leverde een kanalenboegschroefinstallatie.

All Pumps Holland leverde een compleet Victor-pompenpakket. Van Kampers Pompservice komen de twee ladingpompen van zijn eigen merk in kruiplijnuitvoering.

Alphatron Marine leverde de navigatie- en communicatie­apparatuur. Kadlec & Brödlin ontwierp, leverde en installeerde de elektrische installatie en de tankmeet- en alarmeringssystemen, met alle toebehoren.

Van Wijk Stuurhuizen bouwde het stuurhuis. Van Wijk Machinefabriek en Scheepsreparatiebedrijf maakte de hefkolom daarvoor en leverde ook de 14 meter lange
autokraan.

W&O Europe zorgde voor de afsluiters in de machinekamers, WindeX Engineering voor de rvs klaproosters. Licorne Fuel voorziet de Heidi Reich van Q8-smeermiddelen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.