- Advertentie -
- Advertentie -
HomeRubriekHeeren van Charlois is aanwinst voor Rotterdamse haven

Heeren van Charlois is aanwinst voor Rotterdamse haven [Joechjachen]

- Advertentie -

Delen

Vol enthousiasme is het team van Heeren van Charlois van start gegaan. Sinds 1 oktober is het Rotterdamse restaurant in bedrijf in het pand van de voormalige Deining. Dat was een legendarische zaak die in de hoogtijdagen frequent bezocht werd door ondernemers uit de haven en logistiek. Maar de Deining ging teloor en het pand aan de Charloisse Lagedijk stond deze zomer opeens leeg. Brian Oostrum doorzag de potentie van de locatie – strategisch tussen de industrieterreinen Waalhaven en Charlois – en van het gebouw en besloot de zaak over te nemen. Na een verbouwing van twee maanden opende Heeren van Charlois zijn deuren.

(foto’s MG Redacties)

Brian Oostrum wil van Heeren van Charlois ook een levendige ontmoetingsplek maken voor mensen uit het bedrijfsleven, de haven en de scheepvaart voorop. Maar ook particulieren zijn van harte welkom. De horecaondernemer weet waarover hij het heeft: hij heeft meer dan dertig jaar ervaring en bezit twee goedlopende eetcafés elders in Rotterdam. Bovendien heeft hij in Mike Sideridis een al even doorgewinterde bedrijfsleider. De twee zijn vrienden en kennen elkaar al een eeuwigheid.

High wine
Uit de naam spreekt al iets van de klasse en ambitie: Heeren van Charlois zit in het markttechnisch interessante gebied tussen de betere eetcafés en de luxe restaurants. “Geen linnen op tafel, want dat zou het te stijf maken”, typeert Mike Sideridis. “Maar wel mooie gerechten, prachtige wijnen, gecombineerd met topbediening en echte Rotterdamse gezelligheid. We koken uitsluitend met verse ingrediënten. Er komen hier geen pakjes aan te pas.”
“Rotterdam kan wel een zaak als deze gebruiken, vinden we. We kiezen voor kwaliteit en doen de dingen net even anders. Zo hebben we geen high tea maar een ‘high wine’. Dat is een arrangement met drie glazen verschillende, goede wijnen en drie gerechten die er perfect bij passen.”
“Naast de gerechten willen we ons onderscheiden door het gastvrije en kundige personeel. Onze medewerkers hebben niet alleen ervaring; ze kunnen gasten ook iets vertellen over de gerechten en de wijnen. Aandacht, daar draait het om in de horeca.” Er is zelfs een vinoloog in dienst.

Verrassend lekker
Met het restaurantgedeelte van Heeren van Charlois richten Oostrum en Sideridis zich zowel op lunches als diners. De keuken heeft een mediterane basis, maar is wel fris en gevarieerd en de kaart wordt aangepast aan de seizoenen. “We hebben goed vlees: weidelam en Hollands rund bijvoorbeeld. En we willen ook ruimte geven aan bijna vergeten, Hollandse groenten. De frites komt niet uit een doos; die snijden en bakken we zelf.”
Speciaal zijn het 4- en 5-gangensurprisemenu. Culinair hoogstaand en daadwerkelijk verrassend lekker. “Mijn doel is dat mensen zo veel vertrouwen in de chef-kok hebben dat ze alleen vertellen waar ze trek in hebben en dat wij daar dan een passend menu op afstemmen waarmee we hen verrassen”, aldus Sideridis.

Netwerkborrels
Met het oog op de gememoreerde gezelligheid is er een ruim cafégedeelte met een uitnodigende bar. “Daar kun je ook lekker zitten, met een hapje en een drankje erbij. Met aan het eind van de middag en in de avond goede tapas erbij.”
“Het restaurant en de bar vullen elkaar aan. De combinatie zorgt voor levendigheid en gezelligheid.” In het cafégedeelte moet je als gast het gevoel van een stamkroeg krijgen, maar dan op niveau. Een plek waar je je thuis voelt en op vrijdag met vrienden of zakenrelaties de week even doorneemt. Wie iets van de kaart wil eten, kan in het restaurant terecht of zoekt een plekje aan een van de hoge tafels.
Voor feesten, bruiloften, vergaderingen en presentaties beschikt Heeren van Charlois over een grote zaal beneden het restaurant. Daar kunnen voor een receptie gemakkelijk 150 mensen ontvangen worden. De zaal heeft een eigen bar en alle voorzieningen, zoals een beamer, beeldscherm en geluidsinstallatie, zijn voorhanden. De zaal heeft een eigen ingang; andere gasten hebben er dus geen last van.
Oostrum en Sideridis zetten de deuren ook open voor netwerkborrels van businessclubs en andere organisaties. “Misschien stellen we wel een havenborrel in. Hier kwamen in het verleden heel veel havenklanten; die zien we graag weer terug. Velen zullen wel nieuwsgierig naar hoe de zaak is geworden. Aan ons is het vervolgens te laten zien wat wij te bieden hebben en er zo voor te zorgen dat men blijft komen.”

Heeren van Charlois is van maandag tot en met vrijdag geopend vanaf 10.00 uur, en op zaterdag vanaf 15.00 uur, tot de laatste gast weggaat. Op zondag kan gereserveerd worden voor groepen.

Heeren van Charlois
Charloisse Lagendijk 952
3088 LA Rotterdam
(010) 293 02 06
www.heerenvancharlois.nl

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -