- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHavenbedrijf over rapport olielekkage: "Snel en doortastend gehandeld"

Havenbedrijf over rapport olielekkage: “Snel en doortastend gehandeld”

- Advertentie -

Delen

Op 12 maart publiceerde de Onderzoeksraad voor Veiligheid het rapport Olielekkage in haven Rotterdam. Havenbedrijf Rotterdam heeft daar op gereageerd: “Wij nemen de conclusies en aanbevelingen van de Raad serieus ter harte. Verbeteringen zijn altijd mogelijk.”

De raad heeft onderzoek verricht naar de oorzaak van de aanvaring van de Noorse chemicalien- en olietanker Bow Jubail met een steiger, die zorgde voor een flinke olielekkage.

Oefenen

De specifieke samenstelling van de olie uit het schip en de snelheid van de uitstroom zorgden er voor dat de olie zich verder onder het wateroppervlak kon verspreiden, aldus Havenbedrijf Rotterdam. “De gevolgen van het incident werden snel onderkend door de (haven)autoriteiten. Er is snel en doortastend gehandeld om de verspreiding van de olie tegen te gaan en om zo veel mogelijk gelekte olie op te ruimen.”

Volgens de Onderzoeksraad moet de samenwerking tussen alle partijen beter op papier worden gezet en moeten Havenbedrijf Rotterdam, Rijkswaterstaat en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond oefenen voor dit soort calamiteiten. Het Havenbedrijf geeft in een reactie aan dat er altijd ruimte is voor verbetering en dat het daaraan blijft werken.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -