Halil Kilic is Havenmeester van het Jaar

0

Halil Kilic is afgelopen vrijdag tot Havenmeester van het Jaar benoemd. Dat gebeurde op het congres van de Vereniging van Havenmeesters in Nederland (VHN), dat in Rotterdam werd gehouden. Halil Kilic is adjunct-havenmeester van Delft.

Halil Kilic (links) ontvangt de bokaal Havenmeester van het Jaar uit handen van de VHN vice-voorzitter Aart Hiemstra. (foto Willem den Breejen)

Hij is de zeventiende Havenmeester van het Jaar. Om voor de titel in aanmerking te komen moet de kandidaat zich als ‘vakbroeder’ hebben onderscheiden en het ambt van havenmeester naar buiten toe te hebben uitgedragen. Daarnaast geldt de inzet voor de vereniging als ondersteunende factor. De jury heeft gezien zijn niet aflatende inzet de titel toegekend aan Halil Kilic.
Hij is langdurig lid van de redactiecommissie van het VHN-verenigingsblad Navaal (en werd onlangs voorzitter van deze commissie), toont een “uitgesproken liefde voor het vak en staat steeds met raad en daad klaar voor collega’s.

Met hart en ziel
Halil Kilic is de eerste havenmeester van Nederland die in het buitenland (Turkije) is geboren. “Door zijn open en vriendelijke opstelling is dit echter van geen enkele invloed op zijn functioneren als havenmeester”, aldus de jury.
“Vanaf het begin heeft hij zich met hart en ziel ingezet voor deze functie, waarbij de sleutelwoorden zijn dienstbaarheid, collegialiteit, vriendschap, communicatief zeer sterk, denken in oplossingen en nooit in problemen en altijd weer optreden als visitekaartje voor de gemeente Delft.”

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.