- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGroeneveldt kiest als eerste voor Businesspark aan de Noord

Groeneveldt kiest als eerste voor Businesspark aan de Noord

- Advertentie -

Delen

De eerste kavel van Businesspark aan de Noord in Hendrik-Ido-Ambacht is verkocht. Groeneveldt Marine Service vestigt zich in een nieuw pand op een zichtlocatie aan de Noord. Naar verwachting start ABB Bouwgroep, de eigenaar van de locatie, na de zomer met de bouw.

Zo komt het nieuwe pand van Groeneveldt eruit te zien.

De verkochte kavel van ruim 3.000 meter grenst aan de rivier en is daarmee ideaal gesitueerd voor de groeiende onderneming. Groeneveldt Marine Service houdt zich bezig met de inbouw van motoren in binnenvaartschepen en het compleet (af)bouwen van werkschepen. Klanten komen vanuit de gehele wereld; Groeneveldt levert schepen van Gabon tot Panama.
Door de manier van werken had Het Papendrechtse bedrijf behoefte aan een grotere locatie, én aan het water. ‘Deze ideale nieuwe locatie hebben we gevonden in Businesspark aan de Noord, een schitterende zichtlocatie. De mogelijkheden zijn haast onbeperkt en we hopen weer jaren vooruit te kunnen’, aldus directeur Klaas Groeneveldt.

Maritieme sector
Er zijn nog diverse kavels beschikbaar op het bedrijventerrein. Businesspark aan de Noord biedt ondernemers in de maritieme sector ruime mogelijkheden. Er zijn activiteiten toegestaan tot en met milieucategorie 5.2, de locatie is goed bereikbaarheid over de weg (met een gunstige ligging ten opzichte van de rijkswegen A15 en A16) en via de waterbus én er is een kadevoorziening langs de Noord.
Met de overeenkomst is een belangrijke stap gezet in het verwezenlijken van de transformatie van het gebied aan de Noord. Binnen het verkavelingsplan bestaat ruimte voor een keur aan ondernemers die op zoek zijn naar een locatie voor hun bedrijf, al dan niet voorzien van een kadevoorziening en aanmeermogelijkheden. Groeneveldt en ABB bereiden zich momenteel voor op het bouwplan en zullen na de zomer met de bouw van start gaan. Met deze ontwikkeling wordt het bedrijventerrein, na een jarenlange voorbereiding, feitelijk in gebruik genomen.

6,5 hectare groot is het terrein van Businesspark aan de Noord.

600 meter kade
Het totale terrein beslaat 6,5 hectare en beschikt over een kade van zo’n 600 meter. Businesspark aan de Noord biedt kavels aan vanaf circa 1.400 vierkante meter. De waterdiepte voor de kade bedraagt circa 3 tot 4 meter onder NAP en het is toegestaan schepen tot maximaal 35 meter breed af te meren.
De belangstelling voor het bedrijventerrein is groot, aldus ABB. Dat spreekt met diverse partijen over vestiging op het nieuwe bedrijvenpark. Businesspark aan de Noord heeft nog diverse kavels beschikbaar, met en zonder kade.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -