- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHebo  neemt binnenvaartactiviteiten Mammoet over

Hebo  neemt binnenvaartactiviteiten Mammoet over

- Advertentie -

Delen

Mammoet Europe doet zijn binnenvaartactiviteiten in Mammoet Maritime over aan Hebo Maritiemservice. De vakbonden en de personeelsvertegenwoordiging zijn daarover vorige week geïnformeerd.

Analyse van de bedrijvenportfolio binnen de groep leidde tot de conclusie dat deze activiteiten niet langer passen binnen de strategie binnen Europa. Dit komt met name doordat offshore-activiteiten binnen Mammoet een steeds prominentere rol spelen. De vloot van Mammoet Maritime is hoofdzakelijk op de binnenvaart georiënteerd en kan die ontwikkeling onvoldoende ondersteunen. In Hebo heeft het bedrijf een overnamekandidaat gevonden bij wie die vloot en werkzaamheden juist goed aansluiten bij het bedrijfsprofiel en de toekomststrategie.

Mammoet, dat zijn hoofdkantoor heeft in Schiedam, is specialist en wereldmarktleider in zwaar transport en hijswerk. Het bedrijf is onder meer actief in de petrochemische industrie, voor civiele projecten, elektriciteitscentrales en projecten voor de kust en op zee.
Mammoet Maritime is een volledig zelfstandige dochter van Mammoet en veelzijdig op het gebied van de maritieme dienstverlening, met name met zwaar transport en hijswerk te water. Het werkgebied omvat de kust- en binnenwateren van West-Europa en alle grote Europese kanalen en rivieren. Het bedrijf was in 2011 verantwoordelijk voor de berging van de Waldhof, die de scheepvaart op de Rijn wekenlang belemmerde.

Oliebestrijding
‘Het management van Mammoet heeft zich beraden op een solide toekomst voor het bedrijf en het personeel’, zo licht Hebo Maritiemservice in een persbericht toe. ‘Dit heeft geleid tot het voorgenomen besluit om een groot gedeelte van de binnenvaartschepen, drijvende bokken en pontons te verkopen aan Hebo Maritiemservice BV. Dit voorgenomen besluit is het beste scenario om zoveel mogelijk werkgelegenheid in stand te houden en het aantal gedwongen ontslagen tot een minimum te beperken.’
Hebo Maritiemservice uit Zwartsluis is succesvol met maritieme dienstverlening, calamiteitenbestrijding en berging. De vloot en activiteiten van Mammoet Maritime sluiten daarbij goed aan. Hebo, dat vorige maand zijn 25-jarig bestaan vierde, is in heel Nederland actief en sterk aanwezig in het Rotterdamse havengebied. Daar is het bedrijf in opdracht van het Havenbedrijf onder meer verantwoordelijk voor de oliebestrijding.
Hebo gaat gebruik maken van de huidige Mammoet Maritime-locaties in Schiedam, Lelystad en Mülheim. Het onroerend goed op de locatie aan de Schiedamse Wiltonhaven blijft in eigendom van Mammoet Europe.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -