- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGroen licht voor overnachtingshaven bij Lobith

Groen licht voor overnachtingshaven bij Lobith

- Advertentie -

Delen

De Raad van State heeft op 4 maart akkoord gegeven voor de nieuwe overnachtingshaven Spijk bij Lobith. De haven wordt aangelegd ondanks de beperkte toename die dat veroorzaakt van neerslag van stikstof op beschermde natuurgebieden in de omgeving. Ook wordt de bestaande overnachtingshaven Tuindorp gemoderniseerd.

Provincie Gelderland heeft voldoende onderbouwd waarom het noodzakelijk is dat de overnachtingshaven er komt, vindt de Raad van State. De aanleg  zal een beperkte toename van stikstofneerslag veroorzaken, maar die is niet van merkbare invloed op de kwaliteit van de natuur.

Dwingende redenen

De aanleg van de haven Spijk heeft wel gevolgen voor een aantal natuurwaarden in de Rijntakken en het leefgebied voor vogels wordt kleiner. Het Gelders provinciebestuur heeft de Raad kunnen overtuigen, omdat er dwingende redenen zijn voor de aanwezigheid van de haven. “Er zijn geen alternatieven en er komt compensatie voor natuur”, stelde het provinciebestuur.

Het grootste deel van de uiterwaard wordt uitgegraven voor de haven Spijk. Deze haven wordt ingericht voor schepen met een lengte van maximaal 135 meter en zal ongeveer vijftig ligplaatsen tellen.

De modernisering van de bestaande haven Tuindorp bestaat uit het verbreden van de havenmond, het verdiepen van de haven, het aanbrengen van een nieuwe indeling en het aanleggen van extra parkeerplaatsen. Deze overnachtingshaven heeft straks circa twintig ligplaatsen voor schepen tot een lengte van 110 meter en beschikt over een autosteiger.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -