- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGreen Award introduceert certificaat voor emissieloos schip

Green Award introduceert certificaat voor emissieloos schip

- Advertentie -

Delen

Green Award, het certificatieprogramma voor binnenvaart- en zeevaartschepen, introduceert een platinum-label voor emissieloos varen. “De technologische ontwikkelingen gaan in razendsnel tempo”, stelt Stichting Green Award in een persbericht. “De technologische vooruitgang leidt ertoe dat steeds betere prestaties mogelijk worden. Emissieloos varen komt steeds meer in zicht en biedt kansen om de directe emissie footprint van het schip te elimineren.”

Green Award certificeert schepen die betere resultaten op het gebied van veiligheid, kwaliteit en het milieu laten zien, dan wettelijk verplicht is. Het programma voor binnenvaart werd in 2011 gelanceerd. Inmiddels hebben 631 schepen een certificaat. Het programma van eisen wordt steeds verbeterd om nieuwe uitdagingen aan te pakken.

 

Batterijen of brandstofcellen

Nu introduceert Green Award een platinum-label voor de binnenvaartschepen die een aantal uren per dag zonder uitstoot van CO2, SOx, NOx en PM varen. De uitstoot wordt vermeden door het elektrisch varen op batterijen of brandstofcellen. Inzet van emissieloze schepen zorgt voor een drastische vermindering van luchtvervuiling en de CO2-uitstoot. Naar verwachting wordt het eerste binnenvaartschip zonder emissies in 2018 gecertificeerd.

Port-Liner werkt aan het eerste volledig elektrisch aangedreven binnenschip. (Design en presentatie Omega Architects).

Het platinum-label komt als aanvulling op de certificatieniveaus die het Green Award-programma nu kent: goud, zilver en brons. Green Award hoopt dat het Platinum label erkend en herkend wordt en bijvoorbeeld door de havens en andere partners wordt omarmd met een passende beloning om emissieloos varen verder te stimuleren.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -