- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsScheepvaartmuseum krijgt duurzaamheidscertificaat

Scheepvaartmuseum krijgt duurzaamheidscertificaat

- Advertentie -

Delen

De internationaal erkende certificering BREEAM-NL is aan het Scheepvaartmuseum in Amsterdam toegekend voor het onderdeel ‘gebouw’ (Asset).

BREEAM-NL is een wereldwijd toegepaste beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen. Het keurmerk beoordeelt bestaande gebouwen op drie onderdelen: het gebouw, het beheer en het gebruik. Het Scheepvaartmuseum is aan de hand van negen duurzaamheidscategorieën beoordeeld op energie, materialen, afval, water, management en gezondheid. Dat gebeurde op initiatief van de gemeente Amsterdam die de gehele stad duurzamer wil maken.

 

Monument

Het is bijzonder dat het museumgebouw een hoge score behaalde. Het is immers enn monument;  het Zeemagazijn is een pakhuis uit 1656. Al bij de grootscheepse renovatie en heropening in 2011 stonden duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog op de agenda van Het Scheepvaartmuseum. Zo maakt het gebruik van warmte-/koude-opslag. Voor verwarming en koeling van het gebouw wordt gebruik gemaakt van energie uit de bodem.

 

(foto: Eddo Hartmann)

Zero Waste

Voor het onderdeel ‘afval scoort Het Scheepvaartmuseum 100 procent. Samen met negentien andere culturele instellingen neemt het museum deel aan het project Zero Waste. Afval wordt duurzaam (gescheiden) ingezameld en verwerkt.

Ook in de toekomst blijft Het Scheepvaartmuseum naar nieuwe oplossingen zoeken om nog duurzamer te worden. Het gaat onder meer om het plaatsen van zonnepanelen. Ook koopt het museum zijn stroom volledig groen in.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -