GIDARA bouwt methanolfabriek in Rotterdam

0
(foto GIDARA Energy)

GIDARA Energy gaat een fabriek voor biobrandstoffen bouwen in Rotterdam. Advanced Methanol Rotterdam (AMR) komt in de Botlek en zal niet-recyclebaar afval omzetten in geavanceerde methanol.

Vorig jaar kondigde GIDARA Energy al Advanced Methanol Amsterdam aan. Die dient als blauwdruk voor de Rotterdamse fabriek. De twee installaties zullen identiek zijn en gebruik maken van GIDARA’s gepatenteerde HTW-vergassingstechnologie (High-Temperature Winkler), waarmee niet-recyclebaar afval wordt omgezet in hernieuwbare brandstoffen.

Geavanceerde methanol

Geavanceerde methanol is een hernieuwbare transportbrandstof die onder meer kan worden gebruikt in het wegvervoer, de scheepvaart en de luchtvaart. Dat helpt die sectoren om hun CO2-uitstoot te verminderen en duurzamer te worden, aldus GIDARA.

Een van de afnemers van de AMR-faciliteit in Rotterdam wordt Finco Fuel Group, waartoe onder meer Gulf Bunkering, GoodFuels, Licorne Fuel, Dalergy Group en Gulf Netherlands behoren. FinCo is een belangrijke speler in de levering van diverse low-carbon energiedragers voor het transport via de weg en het water.

 

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.