Gibraltar vervangt Gibraltar

0
(foto's Jan Johan ten Have)

Erik en Diana Kardas van DKN Shipping zijn de trotse eigenaren van het gloednieuwe mts Gibraltar. Dat is afgebouwd door GS Yard in het Groningse Waterhuizen. De proefvaart was donderdag 23 juli.

Het schip vervangt de ‘oude’ naamgenoot. Die is verkocht, schreef Erik Kardas half juni op Facebook, bij een zelfgemaakte en sfeervolle afscheidsvideo. “Na 15 jaar trouwe dienst en veel verbouwingen is de tijd gekomen om afscheid te nemen van de oude MTS Gibraltar. Met heel veel plezier heb ik, Erik, samen met mijn crew al die jaren met haar gevaren. Nu moet ze plaats maken voor een nieuw modern schip (…) Op naar een nieuwe uitdaging.”

De Gibraltar gaat varen voor Burando Barging, dat al jaren een vertrouwde partner is.

Damen Marine Components leverde het besturingssysteem, inclusief roerstandaanwijzer en hydraulisch aggregaat, het stuur- en het roersysteem (twee stuks, met visstaartprofiel – type HD-S).

 

Alphatron Marine zorgt met het uitgebalanceerde pakket nautische apparatuur voor rust in het stuurhuis. Kadlec & Brödlin installeerde die apparatuur. Het zorgde eveneens voor de gehele elektrische installatie, inclusief de controle en automatisering en het tankmeet- en alarmsysteem.

All Pumps Holland leverde een compleet pakket Victor-pompen. Promarin Propeller- und Marine­technik leverde de twee 5-bladsschroeven, de beide Optima-straalbuizen en de schroefasinstallaties. Van Wijk Machinefabriek en Scheepsreparatiebedrijf fabriceerde niet alleen het stuurhuis (inclusief hefkolom), maar ook de autokraan. WindeX Engineering leverde de rvs klaproosters.

De Gibraltar is verzekerd bij EOC.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.