Gevolgen voor kleine schepen niet bagatelliseren [Ingezonden]

0

Omdat wij merken dat de gevolgen van het verdwijnen van de kleine binnenvaartschepen gebagatelliseerd worden, hebben we eens op een rijtje gezet wat de gevolgen voor de Nederlandse bedrijven aan de vaarwegen zullen zijn.

De gevolgen die optreden als de CCR ROSR-bepalingen (over 1 jaar) worden doorgevoerd, zullen desastreus zijn voor de vervoerssituatie in Europa. Ook voor Nederland zijn de gevolgen zeer ernstig. Als de schepen tot 1.000 ton uit de markt verdwijnen omdat ze niet meer door de onmogelijke keuringen komen, zijn de volgende plaatsen in Nederland niet meer bereikbaar voor binnenvaart vervoer:
Zierikzee, Goes, Middelharnis, Spijkenisse, Brielle, Delft, De Haag, Leiden, Lisse, Hillegom, Aalsmeer, Halfweg, Oudekerk aan de Amstel, Uithoorn, Woerden, Bodegraven, Haastrecht, Oudewater, Hilversum en Amersfoort.
Alle drie de Flevopolders worden onbereikbaar , dus ook Almere, Lelystad en Dronten.
Verder: Heerhugowaard, Schagen, Winkel, Kolhorn, Medenblik, Middenmeer, Slootdorp, Dokkum, Lauwersoog, Zoutkamp, Assen en de gehele provincie Drenthe met uitzondering van Meppel. Dus ook Hoogeveen, Coevorden, Emmen, Gramsbergen, Hardenberg, Vroomshoop, Vriezenveen, Doetinchem, Ulft, Weert, Buddel, Nederweert, Sommeren, Helmond, Eindhoven, Lieshout, Son, Breugel, Best, Oirschot, Hilvarenbeek, Tilburg, Roosendaal, Oud Gastel, Steenbergen en Zevenbergen,
Dit is geen complete opsomming.
Als u wilt dat dit gebeurt, doe dan niets. Als u denkt: dit mag niet plaatsvinden, kom dan snel in beweging, anders hoeft het niet meer en is het leed al geschied.

Wilt u tegenhouden dat al deze binnenvaart wordt vervangen door vrachtwagen, en/of mocht u hier meer over willen weten: bel mij of mail mij.

Sunniva Fluitsma
vice-voorzitter Algemeene Schippersvereeniging
0653532991 of twigt.franto@vaart.net.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.