Genomineerden HISWA Boot van het Jaar bekend

0

De Contest 52 MC, de Interboat NEO 7.0 en de Vri-jon 29 OK zijn in de race voor de titel ‘HISWA Motorboot van het Jaar 2014’. Ook de drie genomineerden voor de ‘HISWA Zeilboot van het Jaar 2014’ zijn bekendgemaakt: de Winner 9.00, de Essence 33 en de Contest 42. De jury maakt de winnaars bekend op de openingsdag van de HISWA volgend jaar (woensdag 5 maart in Amsterdam RAI).

De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste watersportevenement van Nederland en vormt het ideale moment om het vaarseizoen te beginnen. Met honderden boten (voornamelijk tot 10 meter), een uitgebreid ‘winkelcentrum’ en een zeer ruim assortiment onderdelen en accessoires voor elk type boot en watersporter. Het evenement biedt een scala aan activiteiten en demonstraties, de nieuwste producten en bijzondere primeurs. Ook een aantal grote, unieke boten ontbreekt niet. Door toevoeging van de Beurs Klassieke Schepen en een flinke uitbreiding in het Fun sport segment is HISWA 2014 nog breder en completer.

De verkiezing ‘HISWA Boot van het Jaar’ is een ereprijs voor zeilboten en motorboten. Inschrijving staat open voor seriegebouwde jachten die in het kalenderjaar of het voorgaande jaar nieuw op de Nederlandse markt zijn gebracht. De vakjury bestaat uit hoofdredacteuren van diverse watersportmedia. Juryvoorzitter is Hugo van Wieringen, directeur van Azure Naval Architects.

Vaareigenschappen
Voor de testdagen heeft de jury vier zeer verschillende zeilboten geselecteerd. “De boten zijn beoordeeld op diverse eigenschappen, zoals design, constructie, vaareigenschappen, prijs/kwaliteit verhouding, maar vooral op het innovatieve karakter”, aldus juryvoorzitter Hugo van Wieringen.

Genomineerde zeilboten en het jurycommentaar:

Winner 9.00: prima zeilcomfort, goede prijs/kwaliteit, opvallend door modulaire bouw

Essence 33: mooie boot om te zien, prachtig afgewerkt, aandrijving door elektromotor

Contest 42: snelle boot, strak uitgevoerd, zeer stil, heel ruim voor zijn lengte

Genomineerde motorboten en het jurycommentaar:

Interboat NEO 7.0: goede vaarkwaliteiten, optimale ruimte benutting, vernieuwend

Vri-jon 29 OK: buitengewoon compleet, sterke prijs/kwaliteit verhouding, vaart heel stil

Contest 52 MC: uitgesproken ontwerp, goed doordacht concept, ademt vernieuwing uit

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.