- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGeen roro-terminal in voorhaven Brussel

Geen roro-terminal in voorhaven Brussel

- Advertentie -

Delen

Er komt toch geen roro-terminal in de Brusselse voorhaven. De raad van bestuur van Haven van Brussel heeft de gunningsprocedure stopgezet aangezien de markt geen belangstelling toont. De geplande terminal was bestemd voor voertuigtransport tussen Brussel en Antwerpen.

In mei dit jaar deed de Haven van Brussel een derde projectoproep. Hoewel het Brussels Hoofdstedelijk Gewest financiële ondersteuning aanbood, is geen enkele offerte binnengekomen voor het uitbaten van een roro-terminal. Daarom is het project nu van de baan.

Moeilijke tijden

Het havenbedrijf is teleurgesteld over deze ontwikkeling. Er waren al veel inspanningen gedaan voor het project, dat voor de Brusselse haven, het Brussels Gewest en de betrokken gemeenten van strategisch belang was. De komst van de roro-terminal zou een modal shift naar het water mogelijk maken voor het vervoer van tweedehandsvoertuigen.
“We stellen wel vast dat de exportsector van tweedehandswagens het momenteel moeilijk heeft en dat de interesse van de sector voor onze projectoproep afnam naarmate de procedure vorderde”, aldus het havenbedrijf.

Nieuwe oproep

De Haven van Brussel heeft inmiddels een nieuwe oproep gedaan voor een economische activiteit op het 2,5 hectare grote terrein in de voorhaven, op de plek waar de roro-terminal zou komen. De voorwaarde is dat er gebruik wordt gemaakt van de waterweg. In 2020 wordt op het terrein een nieuwe kade gebouwd voor binnenschepen, duwboten en coasters.

foto: Haven van Brussel

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -