- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDominic Schrijer beoogd voorzitter van BLN-Schuttevaer

Dominic Schrijer beoogd voorzitter van BLN-Schuttevaer

- Advertentie -

Delen

Dominic Schrijer is de beoogde nieuwe voorzitter van Koninklijke BLN-Schuttevaer. Het bestuur draagt de burgemeester van Zwijndrecht voor als opvolger van Roland Kortenhorst. Tijdens de algemene ledenvergadering op 16 november beslissen de leden over de benoeming.

De interne commissie die belast was met de zoektocht naar de nieuwe voorzitter was op zoek naar het spreekwoordelijke schaap met de vijf poten. Dominic Schrijer kwam naar voren als de meest geschikte kandidaat. “Zijn uitgebreide bestuurlijke ervaring, zijn netwerk en een succesvol trackrecord als het gaat om het verenigen van mensen en partijen met een grote diversiteit aan belangen maken hem een zeer waardevolle aanvulling op het bestuur en passen in het voornemen om het Algemeen Bestuur te versterken met brede maatschappelijke en bestuurlijke ervaring.” Aldus BLN-Schuttevaer in de bekendmaking van de voordracht.

Thuishaven van de binnenvaart

Dominic Schrijer werd op 25 juli 1966 geboren in Amersfoort. Hij studeerde bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Van 2006 tot 2011 was hij wethouder Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid Rotterdam. Daarvóór was hij dagelijks bestuurder van de deelgemeente Rotterdam-Charlois.

Momenteel is Schrijer burgemeester van Zwijndrecht. Zijn termijn loopt in 2019 af en hij heeft eerder dit jaar al aangegeven niet voor een tweede ambtstermijn te gaan. De gemeente profileert zich sinds enkele jaren als ‘thuishaven van de binnenvaart’. In maart 2016 verhuisde BLN-Schuttevaer van Rotterdam naar Zwijndrecht.

Schrijer heeft een sterke affiniteit met de binnenvaart en is ook lid van de raad van toezicht van Binnenvaart Kredietunie Nederland. Verder is hij onder meer lid van de raad van toezicht van Halt Nederland en van het Da Vinci College.

Prachtige sector met potentie

Schrijer is verheugd over zijn kandidatuur: “De binnenvaart is een prachtige sector met enorm veel potentie. Ik kijk ernaar uit om mijn kennis en ervaring in te zetten om een daadkrachtige bijdrage te leveren aan belangrijke thema’s als het creëren van een aantrekkelijke arbeidsmarkt, het maken van een serieuze vergroeningsslag en het bouwen aan een imago dat de sector verdient.”

Ledenvergadering

De algemene ledenvergadering van BLN-Schuttevaer vindt op vrijdag 16 november plaats in het Deltahotel in Vlaardingen. Dan zal Dominic Schrijer zich voorstellen en zijn kandidatuur toelichten. Daarna wordt de leden gevraagd om zijn voordacht te bekrachtigen. Bij een meerderheid aan positieve stemmen van de aanwezige stemgerechtigde leden gaat Schrijer vanaf 1 februari 2019 aan de slag in zijn nieuwe functie.

foto: Op 11 maart 2016 verrichtte Dominic Schrijer (links) de officiële opening van het nieuwe kantoor van BLN-Schuttevaer in Zwijndrecht, samen met  zijn voorganger Roland Kortenhorst. (archieffoto Tekst & Toebehoren)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -