Geen extra geld voor Fast Flying Ferry

0

Het provinciebestuur van Noord-Holland wil niet extra investeren in de Fast Flying Ferry tussen IJmuiden en Amsterdam. Dat blijkt uit het antwoord van Gedeputeerde Staten op schriftelijke vragen van PvdA-Statenlid Gohdar Massom. Volgens de provincie is de bezettingsgraad van de Fast Flying Ferry laag en draagt de verbinding nauwelijks aan de filevermindering op de rijkswegen naar Amsterdam. 

Gohdar Massom is teleurgesteld in het antwoord van de Provincie, die niet bereid is in de volgens hem succesvolle lijn te investeren. Per jaar maken 370.000 passagiers er gebruik van. "Bovendien zegt de provincie niets over de toekomst van de bootverbinding. Het huidige contract van de provincie met vervoerder Connexxion loopt af in 2013. In het antwoord zegt de provincie niet of de concessie in 2013 opnieuw aanbesteed zal worden." 

Massom is wel blij dat de fietsstalling op korte termijn opgeknapt en uitgebreid zal worden. Maar: "De provincie en gemeente Velsen zijn niet bereid het overvolle P+R terrein in IJmuiden uit te breiden. Ook Rijkswaterstaat is evenmin bereid in de bewegwijzering naar de P+R te investeren." Om beide maatregelen had de PcdAér gevraagd om zo meer passagiers te trekken. 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.