- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGedeeltelijke stremming sluis Heel door werkzaamheden

Gedeeltelijke stremming sluis Heel door werkzaamheden

- Advertentie -

Delen

Vanaf 3 mei tot eind december verricht Rijkswaterstaat onderhoud aan de nivelleersystemen van Sluis Heel. Dat leidt tot stremmingen voor de scheepvaart. De eerste start op woensdag 5 mei.  

Dan is de oostkolk van de sluis in het Lateraalkanaal langs de Maas buiten bedrijf. De scheepvaart zal minimale hinder ondervinden, verwacht Rijkswaterstaat, doordat de westkolk wél beschikbaar is.

Droogzetten

Iedere schuif regelt de toegang tot één put. Om de doorstroom te borgen werken we telkens aan één put tegelijk”, legt de vaarwegbeheerder de aanpak uit. “De put waaraan gewerkt wordt, moet worden drooggezet om erin te kunnen werken. Als dat gebeurt, is de sluis enkele dagen gestremd.” Na het droogzetten is de sluis beschikbaar, maar dient de scheepvaart wel rekening te houden met langere schuttijden.

Met vragen kunnen schippers terecht bij de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800 – 8002. Dit nummer is van maandag tot en met vrijdag gratis bereikbaar van 7.00 tot 20.00 uur. In het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -