- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGedeeltelijke stremming Beatrixsluis tijdens reparatie

Gedeeltelijke stremming Beatrixsluis tijdens reparatie

- Advertentie -

Delen

Van zaterdag 18 november 20.00 uur tot en met maandag 20 november 08.00 uur en van zaterdag 25 november 20.00 uur tot en met maandag 27 november 08.00 uur voert Sas van Vreeswijk reparatiewerkzaamheden uit aan de Prinses Beatrixsluis.

Tijdens de werkzaamheden in opdracht van Rijkswaterstaat is steeds één van de twee kolken niet beschikbaar voor de scheepvaart. Het gaat in beide weekenden om reparatiewerkzaamheden aan het beton en de steenbestorting.

Er wordt één sluiskolk tegelijk aangepakt. Het weekend van 18 november wordt gewerkt aan de westelijke kolk. Dit is gelijktijdig met het inschuiven van de tweede Vleutense spoorbrug, waarvoor het Amsterdam-Rijnkanaal sowieso al wordt gestremd. Het weekend van 25 november wordt er gewerkt aan de oostelijke kolk.

 

Langere wachttijden

Schippers moeten tijdens deze gedeeltelijke stremming rekening houden met langere wachttijden. Die kunnen tot meerdere uren oplopen. Er worden geen extra wachtplaatsen gecreëerd; de overnachtingsplaatsen blijven tijdens de stremming gewoon in gebruik.

(foto Rijkswaterstaat)

Sas van Vreeswijk verwacht minder tijd nodig te hebben voor de werkzaamheden aan de oostelijke kolk in het tweede weekend. Als dit daadwerkelijk zo blijkt te zijn, wordt die kolk eerder opengesteld voor de scheepvaart.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -