- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBlue Scan: maritiem platform voor duurzame inkoop

Blue Scan: maritiem platform voor duurzame inkoop

- Advertentie -

Delen

Op woensdag 8 november is tijdens Europort in Rotterdam Ahoy een maritiem platform voor duurzaam inkopen gelanceerd. Blue Scan is ontwikkeld voor en door de maritieme sector samen met MVO Nederland.

Het platform helpt bedrijven bij het bepalen van het niveau van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), zowel voor de eigen organisatie als bij leveranciers.

Blue Scan stimuleert transparantie in de sector op het gebied van MVO en kan bijdragen aan duurzame innovaties. Brede toepassing van Blue Scan door de Nederlandse maritieme sector zal leiden tot significante effecten in de gehele maritieme waardeketen, zo hopen de initiatiefnemers.

In 2016 begonnen Boskalis, Heerema Marine Contractors, Pon Power, Royal IHC en Theunissen Technical Trading met het ontwikkelen van de tool. Door het combineren van al gebruikte methodes en door samenwerking binnen dit platform is een hulpmiddel ontwikkeld om duurzaam inkopen naar een hoger niveau te tillen.

 

Van elkaar leren

Blue Scan biedt één systeem voor verschillende types scans voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. De duurzame prestaties van elke leverancier worden nauwkeurig in kaart gebracht. Daarbij is interactie mogelijk tussen klant en leverancier.

Leveranciers hoeven maar één keer de scan in te voeren, in plaats van allerlei losse scans voor verschillende afnemers. Dit is efficiënt en kostenbesparend. Door inzicht in elkaars resultaten kunnen deelnemers van elkaar leren. Gebruikers kunnen scores voor maatschappelijk verantwoord ondernemen delen en daarmee uitdragen wat hun inspanningen en resultaten zijn.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -