Gastcollege Fontys Hogeschool

0

Op 19 mei zal het BVB een gast­college verzorgen aan de Fontys Hogeschool. Het gaat om een groep van tachtig eerstejaars
studenten hbo Logistiek aan de Vervoersacademie in Venlo.

Wat is de binnenvaart, welke schepen zijn er, hoe ziet de infrastructuur van de achterlandverbindingen eruit, hoe zit de logistieke keten in elkaar, wanneer zet je binnenvaart in, hoe zet je binnenvaart in? Deze onderwerpen (en meer) zullen aan bod komen.

In de planning staat ook nog een gastcollege voor de NAVO, op 12 juni. Zij zijn met name geïnteresseerd hoe je defensiematerieel per binnenvaart zou kunnen vervoeren, wat daarbij komt kijken en waar je rekening mee moet houden. Daar zullen we een gericht verhaal geven over hoe binnenvaart voor hen interessant kan zijn en een rol in hun logistiek vraagstuk kan spelen.

Infosessie container­binnenvaart Antwerpen

Het Havenbedrijf Antwerpen heeft samen met alle betrokken partijen in de afhandeling (terminals, maritieme rederijen, binnenvaartoperators en inland terminals, expediteurs, scheepsagenten, verladers, de Vlaamse overheid) een aantal actiepunten uitgewerkt die bijdragen aan een vlottere containerbinnenvaartafhandeling in de Antwerpse haven.

U wordt van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij een informatiesessie op 29 mei waar het Havenbedrijf Antwerpen deze maatregelen toe zal lichten, gevolgd door de mogelijkheid vragen te stellen en een havenrondvaart te maken langs de betrokken terminals.
Om u optimaal te kunnen informeren, vernemen ze graag op voorhand uw vragen via het inschrijfformulier.

 

Meppel aan Zee

Op zaterdag 9 juni vindt Meppel aan Zee plaats. Dit is een onderdeel van het driedaagse evenement Het Grachtenfestival, dat wordt gehouden op vrijdag, zaterdag en zondag. Dit jaar wordt ook het onderwijs betrokken bij Meppel aan Zee. Zo zal onder andere het Drenthe College met stagiairs ondersteuning bieden bij het organiseren en de marketing/communicatie.

STC Hanze Maritiem is op 9 juni aanwezig op de locatie van TB Shiprepair. Het BVB stelt divers folder- en brochure­materiaal beschikbaar om de binnenvaart als belangrijke modaliteit voor de aan- en afvoer van goederen, ook in die regio, onder de aandacht te brengen.

Meer informatie over locatie, programma en andere informatie op www.meppelaanzee.nl.

 

Kantoor gesloten

In verband met Hemelvaartsdag is het kantoor van het BVB op Hemelvaartsdag zelf en de vrijdag erna gesloten: 10 en 11 mei.
We zijn dan ook niet telefonisch bereikbaar. Excuses voor eventueel ongemak.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.