Franse Sogestran Group neemt Dubbelman over

0
Begin dit jaar bracht Dubbelman de Camaro VII in de vaart. Hier op zijn eerste reis naar de bovenrijn. (foto Birsterminal)

De Franse Sogestran Group neemt Dubbelman Container Trainsporten uit Lage Zwaluwe over. Dubbelman wordt ondergebracht in Sogestran Logistics waarin alle multimodale activiteiten van het in Le Havre gevestigde bedrijf zitten. Eind juli wordt dat formeel bekrachtigd.

Dubbelman Container Transporten is specialist in het containervervoer naar de Bovenrijn.  Met de overname versterkt Sogestran Logistics zijn positie in Noordwest-Europa. Zelf was het nog niet actief op de Bovenrijn, maar wel in andere stroomgebieden. Logi Ports Shuttle biedt multimodale diensten aan in de Rhônevallei (Lyon) en in de Seinevallei (Parijs, Compiègne). Nord Ports Shuttle verzorgt binnenvaartdiensten in Noord-Frankrijk (Lille, Dourges) en een spoorproduct tussen Duinkerken en Metz. Blue Line Logistics heeft stedelijke logistieke diensten in Antwerpen en Parijs.

Zeebrugge

De in Le Havre gevestigde Sogestran Groep is aanwezig op de belangrijkste logistieke plaatsen in Frankrijk en beschikt over kantoren en agentschappen in Antwerpen, Rotterdam, Bratislava en Frans Guyana. De Sogestran groep is een zelfstandig familiebedrijf dat sinds 1948 bestaat. Het heeft een eigen vloot van meer dan 200 schepen, zowel zee- als binnenvaart. Dubbelman Container Transporten bestaat sinds 1980 en heeft een eigen vloot van veertien containerschepen.

“De knowhow van Sogestran op het gebied van de binnenvaart en de recente verhuizing van een van de binnenvaartschepen van Sogestran naar Zeebrugge is een perfecte illustratie van de synergiën die wij voor onze klanten zullen ontwikkelen”, zegt directeur Petric Dubbelman, die de Dubbelman-activiteiten zal blijven leiden vanuit het kantoor in Lage Zwaluwe. “Dubbelman is de eerste operator die snelle en betrouwbare expressdiensten aanbiedt van de Bovenrijn naar de drie Benelux-zeehavens Antwerpen, Rotterdam en Zeebrugge.”

Bovenrijn

“Het kwaliteitsimago van Dubbelman in het Bovenrijn-gebied en zijn positie in Lage Zwaluwe, halverwege tussen Antwerpen en Rotterdam, alsmede de operationele integratie met alle zeehavencontainerterminals geeft ons de mogelijkheid om eerst te starten met binnenvaartactiviteiten in de Benelux, en in een tweede fase synergiën te ontwikkelen voor onze klanten en onze dienstenportefeuille uit te breiden”, aldus Pascal Girardet, CEO van de Sogestran Groep.

De naam van het bedrijf zal niet veranderen. Volgens Pascal Girardet “heeft het merendeel van de klanten gekozen voor een levenslange samenwerking met Dubbelman Container Transporten, dus zullen wij deze naam niet veranderen.”

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.