Foto-expositie ‘Leo III, opgroeien aan boord van een sleepboot’

0

Fotografe Wilma van der Veen leefde tot haar 6e jaar aan boord van een sleepboot, de Leo III. Over die periode (1956-1962) heeft ze een expositie samengesteld: Leo III, opgroeien aan boord van een sleepboot. Die is van 1 tot en met 31 december te zien in de Nijmeegse bibliotheek De Mariënburg.      

“In het oude familiealbum zijn foto’s als herinneringen. Maar wat kan ik mij zélf nog herinneren van de tijd waarin ik aan boord leefde. Toen ik een leeftijd had waarop indrukken groter waren dan woorden. In deze expositie probeer ik herinneringen terug te vinden bij foto’s die me raken, steeds als ik ze weer zie.”

Associërend bij die foto’s heeft Van der Veen er nieuwe beelden naast gemaakt. In het boekje met dezelfde titel gaat ze nog een stap verder. Daarin staan nog meer foto’s uit het familiealbum en heeft ze haar gedachten toegeovegd.

Bibliotheek De Mariënburg is gevestigd aan de Mariënburg 29 in Nijmegen. Kijk hier voor informatie en openingstijden. Op 3, 17 en 31 december is Wilma van 13.00 tot 15.00 uur zelf aanwezig.

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.