- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsExtra drinkwaterboot voor Rotterdams havengebied

Extra drinkwaterboot voor Rotterdams havengebied

- Advertentie -

Delen

Evides zet in Rotterdam voortaan een extra waterboot in voor de binnenvaart. Daarvoor heeft het drinkwaterbedrijf een overeenkomst gesloten met het Havenbedrijf Rotterdam. Deze vierde drinkwaterboot gaat op de Maasvlakte en aangrenzende havens varen.

“Onderzoek bevestigde de behoefte van de binnenvaart aan een extra drinkwatervoorziening in het westen”, vertelt Ronald Paul, operationeel directeur van Havenbedrijf Rotterdam.

Meer schepen

“De ingebruikname van een extra drinkwaterboot past in het beleid van het Havenbedrijf om een uitstekende gastheer te zijn voor de binnenvaart, onze belangrijkste verbinding met het achterland. Door de aanleg van de Maasvlakte 2 en de komst van nieuwe terminals, lig- wachtplaatsen komen er in het westen veel meer schepen”, zegt Paul.

Evides levert al meer dan honderd jaar drinkwater aan de binnenvaart in het Rotterdamse havengebied. “We zijn trots om op deze bijzondere wijze ook deel uit te mogen maken van de grootste haven van Europa”, aldus Robbert Wever, manager Infra bij Evides Waterbedrijf.

6.000 liter gratis

Evides Waterbedrijf vaart al decennia volgens een vastgesteld schema met drie waterboten door de verschillende havengebieden. Dat gebeurt op werkdagen tussen 07.30 en 16.00 uur. Binnenvaartschepen die havengeld betalen, mogen tot 6.000 liter per keer drinkwater afnemen.

Het vierde schip gaat varen in ‘wijk 4’. Daaronder vallen de Europoort, het Calandkanaal met aangrenzende havens, de Maasvlakte, het Beerkanaal met aangrenzende havens, de Seine-, Neckar- en Dintelhaven. Het schip heeft voorlopig een ligplaats in de Scheurhaven.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -