- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsEuropees geld voor overnachtingsplaatsen op Rijn

Europees geld voor overnachtingsplaatsen op Rijn

- Advertentie -

Delen

Nederland krijgt dit jaar 62 miljoen euro subsidie van de Europese Commissie voor infrastructuurprojecten. Zo komt er 11,4 miljoen euro voor de aanleg van overnachtingsplaatsen voor binnenvaartschepen langs de Rijn.

Ook voor het weg- en spoorvervoer komt er een bijdrage uit Brussel. Er gaat onder meer 6,5 miljoen euro naar beveiligde truckparkeerplaatsen en 8,7 miljoen euro voor het Theemswegtracé in de Rotterdamse haven.

TEN-T

De subsidies komen uit het Europese programma voor het Trans-Europese Vervoersnetwerk (TEN-T). Dit programma heeft als doel om binnen de Europese Unie tot één grensoverschrijdend hoofdnetwerk voor het vervoer over land, water en door de lucht te komen.

In totaal krijgen 11 projecten waar Nederlandse partijen bij betrokken zijn een subsidie van bij elkaar 82 miljoen euro. 62 miljoen hiervan gaat rechtstreeks naar weg-, spoor- en waterprojecten in Nederland. Op 16 juli gingen de Europese lidstaten akkoord met het voorgenomen besluit over de subsidieverdeling van de Europese Commissie.

Vijftig overnachtingsplaatsen

Nederland sleepte 11,4 miljoen euro subsidie in de wacht voor het plan om vijftig overnachtingsplaatsen voor de binnenvaart aan te leggen. Ze komen aan de Rijn bij Spijk, op de grens tussen Nederland en Duitsland. De overnachtingsplaatsen krijgen een maximale lengte van 135 meter. Ook komen er speciale ligplaatsen voor koppelverbanden duwbakken en voor schepen met gevaarlijke stoffen.

Minister Van Nieuwenhuizen: “Met extra slaapplekken langs deze belangrijke internationale vaarroute krijgen binnenvaartschippers meer mogelijkheden om goed uit te kunnen rusten. Hiermee kunnen we een belangrijke wens van de binnenvaart vervullen. Goed nieuws voor de schippers.”

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -