- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsEnergoFlow van Wärtsilä bespaart tot 10 procent brandstof

EnergoFlow van Wärtsilä bespaart tot 10 procent brandstof

- Advertentie -

Delen

Wärtsilä introduceerde op de openingsdag van Europort een voortstuwingsinstallatie. De EnergoFlow zorgt ervoor dat de schroef een hoger rendement krijgt, door de wateraanstroom beter naar de schroef te richten.

De nieuwe Wärtsilä EnergoFlow is een energiebesparend product waarvan een scheepseigenaar de investering in minder dan twee jaar kan terugverdienen, belooft het bedrijf. Door de optimalisering van de wateraanstroming wordt het rendement van de schroef verhoogd. Wärtsilä’s oplossing kan tot 10 procent brandstofbesparing leiden.

De technologiegroep van Wärtsilä lanceerde de innovatie op 7 november. Dat gebeurde op de eigen stand (2203 in hal 2) in Rotterdam Ahoy. De nieuwe generatie ‘pre-swirl stators’ is het resultaat van jaren onderzoek en tests met schaalmodellen en metingen op ware grootte op zee.

 

Waterstroom

Het ontwerp van de Wärtsilä EnergoFlow zorgt ervoor dat één deel van de waterstroom bij de achtersteven in de tegenovergestelde richting van de draairichting van de propellor wordt geleid. De meerdere bladen (vinnen) van de stator, die zijn bevestigd aan de romp van het schip, optimaliseren de toestroom naar de propeller en voorkomen energieverlies. De gewelfde vinnen beperken de weerstand. De ring die de vinnen bij het uiteinde verbindt, zorgt voor een robuuste mechanische constructie.

 

Minder uitstoot

“De Wärtsilä EnergoFlow zorgt ervoor dat de schroef een hoger rendement krijgt, door het richten van de wateraanstroom naar de schroef,” aldus Tamara de Gruyter, vicepresident bij Propulsion System Services. “Als gevolg van betere voortstuwingsefficiëntie en de hieruit voortkomende energiebesparingen zorgt Wärtsilä EnergoFlow voor een verminderde uitstoot. Investeringen in energie-efficiënte oplossingen zorgen voor kostenbesparingen, dragen bij aan de naleving van maritieme regelgeving en verminderen de gevolgen voor het milieu.”

De impact van de Wärtsilä EnergoFlow op het brandstofverbruik is het grootst wanneer de innovatie wordt gebruikt voor bulkschepen, tankers en andere schepen met een grote blokcoëfficiënt. Bij bulkschepen kan bijvoorbeeld een brandstofbesparing tot 10 procent worden gerealiseerd. De Wärtsilä EnergoFlow is beschikbaar voor nieuwe schepen en voor schepen die reeds in gebruik zijn.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -