Eendracht bezoekt Harlingen op jubileumreis

0

De Eendracht, Nederlands grootste driemastschoener, bezoekt woensdag 2 oktober de haven van Harlingen. Het 60 meter lange opleidingsschip zal vroeg in de ochtend, rond 8.30 uur, afmeren aan de Hoge Willemskade.

 

Stichting Zeilschip Eendracht viert haar 75-jarig bestaan met een kustzeilreis die 29 september begon en tot en met 5 oktober duurt. Het huidige schip zelf stamt weliswaa ruit 1989, Vereniging Het Zeilend Zeeschip werd opgericht op 5 oktober 1938. Op die datum hebben de grondleggers van de Eendracht met de oprichting van de Nationale Vereeniging ‘Het Zeilend Schoolschip’ opleidingsmogelijkheden op een groot zeilschip willen behouden.
De Eendracht telt tegenwoordig ruim 350, grotendeels vrijwillige, bemanningsleden, die in kleinere teams het schip tijdens de vele reizen bemannen. Zij maken speciale zeilreizen, stages en opleidingsreizen mogelijk voor jongeren en studenten (trainees).

Open schip
Woensdag bezoekt kapitein Willem de Vreeze met zijn schip Harlingen. Dat heeft alles te maken met de deelname van de Eendracht aan The Tall Ships Races 2014, die op 3 juli in de Friese havenstad van start gaan. Ook dan zijn aan boord trainees tussen 15 en 25 jaar die vanuit Harlingen hun ‘Ocean of Experience’ gaan beleven.
Om iedereen de kans te geven het prachtige schip te bewonderen opent de Eendracht woensdagmiddag 2 oktober van 13.00 tot 15.00 uur zijn gangway. In de loop van woensdagavond of de vroege donderdagochtend zal de Eendracht zijn reis vervolgen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.